Ronaldo zaradio prijavu zbog utaje poreza! Španjolski sud tereti Cristiana da je ‘sakrio’ gotovo 15 milijuna eura

YouTube

Portugalskog nogometaša optužuju da nije platio čak 14.7 milijuna eura poreza.

Španjolsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv zvijezde Reala i najboljeg nogometaša svijeta, Cristiana Ronalda, a terete ga da je preko obiteljske firme koju je osnovao 2010. godine sakrio prihod na koji je trebao platiti porez od 2011. do 2014. godine.

Portugalskog nogometaša optužuju da nije platio čak 14.7 milijuna eura poreza, prenosi Independent. Nije im sporan porez na plaću ili bonuse, već onaj na pravima imidža, dakle, prava na korištenje Ronaldova imena u komercijalne svrhe na što se plaća znatno manji porez.

Klub, dakle Real, isplaćuje 85 posto plaće svakom igraču kao osnovnu plaću. na što se u Španjolskoj plaća 47 posto poreza i taj dio nije sporan, ali ostalih 15 posto koje Real isplaćuje temelju prava na imidž, jest.

Na taj se iznos plaća porez od 30 posto, a tužitelji smatraju kako Ronaldo u poreznoj prijavi nije prijavio prihod od komercijalnih prava, to jest od novca koji je primala njegova obiteljska frima, tvrdi Marca.

Cristiano ima ekskluzivne ugovore s Nikeom, Armanijem i Tag Heuerom, a ima i svoju robnu marku donjeg rublja i sportske odjeće, a posjeduje i nekoliko hotela.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI