ROGER FEDERER NAJAVIO KRAJ KARIJERE: ‘Obično se trećeg ili četvrtog dana prosinca vratim treninzima, ali..’

Facebook: Australian Open/Photo: Clive Brunskill

Najtrofejniji Grand Slam prvak svih vremena, švicarski tenisač Roger Federer, prvi put je otvoreno progovorio o završetku karijere.

Donio sam odluku da definitivno igram do Wimbledona 2020., ali još nisam i hoću li ću sudjelovati u Tokiju, na idućim Olimpijskim igrama, kao i turnirima poslije. Pričao sam sa suprugom Mirkom, razgovarao i s timom, pa ćemo vidjeti. U idućih nekoliko tjedana sve ćete znati, rekao je Federer.

Federer je odlučio odgoditi početak priprema za novu sezonu, koju bi želio uspješno započeti.

Obično se trećeg ili četvrtog dana prosinca vratim treninzima, tada krenem s pripremama za novu sezonu. Ali, sada ću početi nešto kasnije. Nije mi puno bitno da budem 100% spreman za (novo reprezentativno, ali i natjecanje za ATP bodove) ATP kup, već da budem pravi na Australian openu, rekao je slavni Švicarac.

Federer upravo od Australian opena 2018. nema novi Grand Slam pehar, a tijekom karijere bio je u 20 navrata osvajač nekog od četiri najveća turnira. Sada mu “za vratom diše” Rafael Nadal, koji je osvajanjem US Opena stigao do 19, dok je Novak Đoković na trećem mestu sa 16.



Roger Federer je rođen 8. kolovoza 1981. godine, a uz 20 GS titula ima i olimpijsko zlato u parovima iz 2008., srebro iz Londona 2012. u pojedinačnoj konkurenciji, vlasnik je mnogih rekorda. U njih spada i 310 tjednana vrhu ATP liste (i, takođe rekordna, 237 tjedna u nizu), osam puta je bio pobjednik na Wimbledonu što niko drugi nikada nije uspio, šest puta je bio najbolji na ATP završnom Mastersu – takođe bez premca, a uz 28 Masters titula osvojio je i rekordna 23 ATP 500 turnira. Rekorder je i po broju priznanja za najboljeg sportaša svijeta – pet puta je bio laureat priznanja Laureus.

Ipak, protiv preostala dva člana “velike trojke” ima negativan učinak: od Nadala gubi s 16:24 (od čega je 10:4 za Rafu na Grand Slam mečevima, a od toga 6:0 na Rolan Garossu), dok od Đokovića gubi s 28:33, od čega je 10:6 za Noleta na Grand Slam turnirima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI