RODOM IZ JAR-a, TATA MU JE PORTUGALAC, MAJKA IZ HRVATSKE, A IGRA U ENGLESKOJ: ‘Volim Thompsona i ćevape, a uzor mi je Lovren’

Twitter: Crystal Palace

Naime, rođen je i odrastao je u Južnoafričkoj Republici, otac mu je Portugalac, a majka Hrvatica, a on je na kraju ipak odabrao hrvatsku reprezentaciju, iako je imao pravo nastupa za sve tri.

Nogometaš Crystal Palacea, Nikola Tavares, odnedavno je i član hrvatske reprezentacije do 18 godina. No, mladi Nikola ima veoma neobičnu životnu priču. Naime, rođen je i odrastao je u Južnoafričkoj Republici, otac mu je Portugalac, a majka Hrvatica, a on je na kraju ipak odabrao hrvatsku reprezentaciju, iako je imao pravo nastupa za sve tri.

“Pratim hrvatski nogomet, u Trogiru sam svako ljeto i imam puno obitelji u Osijeku. Osjećam se kao Hrvat i ponosan sam na to. Mama je iz Osijeka, iz Hrvatske je otišla kad je imala samo 13 godina, djevojačko prezime joj je Perković”, izjavio je Nikola, prenosi 24sata.

Mladi Tavares naglasio je kako voli slušati glazbu majčina prezimenjaka. “Obožavamo slušati Thompsona, cijela obitelj ga voli, a preko ljeta kad sam tu uvijek se počastim ćevapima”, veli Nikola.

Tavares je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor s Crystal Palaceom i tako je postao drugi Hrvat u Premiershipu nakon Dejana Lovrena. Nikoli je baš Dejan Lovren jedan od igračkih uzora. “Najdraži igrač mi je Sergio Ramos, a divim se i Dejanu Lovrenu. Volim imati loptu u nogama i dobar sam u skoku”, kazao je Taraves.

 



Prije četiri godine odselio je iz Capetowna u Englesku kako bi unaprijedio svoju karijeru, ali kaže kako mu klima baš i ne odgovara. “Obje zemlje su sjajne, ali vrijeme u Africi je puno bolje. Ovdje se smrzavam, ali dobro je, isplati se žrtvovati”, napominje Taraves. Tavares s 18 godina već govori četiri jezika. “Pričam engleski, kao i afrikaans s kojim sam se služio u Africi, s mamom učim hrvatski, nešto malo portugalskog”, kazao je Nikola. U veljači je debitirao za hrvatsku selekciju do 18 godina, a nedavno se priključio treninzima prve momčadi Crystal Palacea. “Dečki u reprezentaciji su me odlično prihvatili. Bilo je sjajno iskustvo i veselim se novim izazovima. U klubu mi ide dobro. Sad tek počinje pravi posao. Bitno mi je da sam s prvom momčadi, da učim i napredujem”, komentira Tavares.  

Ima Nikola i mlađeg brata, vratara. Za njega kaže kako bi i on vjerojatno nastupao za Hrvatsku. “Nedavno je napunio 16 godina, branio je u Brentfordu i sad traži novi klub i trenira”, rekao je Nikola.

Prisjetio se i dramatične osmine finala na Euru i utakmice Hrvatske i Portugala, to jest, onog dramatičnog ispadanja u produžecima. “Bila je to prava luda kuća kod nas. Tata navija za svoje, mama za svoje, a u meni milijun emocija ha, ha. Stvarno mi je bilo teško poslije”, kazao je Tavares, prenosi 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI