Rijeka izborila remi s Salburgom, na Rujevici se očekuje prolaz dalje

26.07.2017., stadion Red Bull Arena, Salzburg, Austrija - Prva utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka, FC Red Bull Salzburg - HNK Rijeka. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ovaj neodlučeni rezultat s golom u gostima daje nadu da će Rijeka na Rujevici proći Red Bull

Nogometaši Rijeke odigrali su neodlučeno 1-1 (1-0) u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv Salzburga u Austriji. Uzvrat je za sedam dana u Rijeci. Pogodak je za Riječane polučio Mario Gavranović u 30. minuti, dok je strijelac za Salzburg bio He-Chang Hwang u 48. minuti.

Rijeci je trebalo pet minuta da se othrva početnom pritisku Bikova te uspostavi kontrolu na terenu. Kako je vrijeme odmicalo, gosti su igrali opuštenije i postali sve agresivniji. Zaprijetio je prvo Heber, pa kasnije u prekidima vrlo opasni Župarić čiji je udarac glavom na ubačaj Mišića iz kuta prošao nekoliko centimetara pored vratnice. I onda napokon pogodak!

Ristovski je neometano centrirao u šesnaesterac, Ćaleta-Car bio je predaleko od Gavranovića, a Rijekin kralj šesnaesterca glavom je proslijedio loptu u desni kut.

Već početak drugog poluvremena pokazao je da Rijeka protiv sebe ima nimalo bezazlenog suparnika, koliko god su brojne promjene u kadru problematične na početku sezonu. Nakon izgubljene lopte na polovici domaćina, riječki su igrači samo pogledima mogli ispratiti strelovitu kontru Yabo je sjajno povukao i proigrao Korejca Hwanga koji je pored istrčalog Sluge plasirao u lijevi kut za izjednačenje.

Nakon toga domaćin je počeo s još žešćim presingom da bi ugrabio sva tri boda, dok se Rijeka čvrsto zatvorila i čekala eventualnu priliku iz kontre. Do toga nije došlo, ali i ovaj neodlučeni rezultat s golom u gostima daje nadu da će Rijeka na Rujevici proći Red Bull.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI