RIJEČANI SE IZRUGUJU S BEUSANOVIM OBJAŠNJENJEM: ‘Ovo je smiješno, dobili smo novi nogometni izraz’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tu je situaciju analizirao i sudački ekspert Mateo Beusan, kao i šef sudaca Ante Kulušić, složili su se da penala nije bilo i kako je sudac Mario Zebec odradio dobru utakmicu.

Nakon dugo vremena gledali smo derbi Prve HNL koji za sobom nije ostavio velike repove. Ostala je tek jedna dvojbena situacija, ona u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena kada je Lešković gurnuo Andrijaševića u svom kaznenom prostoru, a sudac Zebec nije dosudio penal za Rijeku. Tu je situaciju analizirao i sudački ekspert Mateo Beusan, kao i šef sudaca Ante Kulušić, složili su se da penala nije bilo i kako je sudac Mario Zebec odradio dobru utakmicu.

“Ovdje moramo govoriti o poziciji napadača, kretanju lopte i intenzitetu guranja. Kao što možete vidjeti igrač Dinama s obje ruke ostvaruje kontakt s leđima suparnika, ali ovdje bih prepustio odluku sucu. Da je kojim slučajem dosudio penal morali bismo stajati iza njegove odluke jer je tijekom cijele utakmice imao ujednačen kriterij. Zanima me samo hoće li se do kraja prvenstva zadržati ovakav kriterij, pogotovo u drugoj utakmici Dinama i Rijeke u Zagrebu”, kazao je Beusan.

S činjenicom da je Zebec dobro sudio, slaže se i zamjenik sportskog direktora Rijeke, Ivan Mance.

“Sudac je sudio vrlo korektno, ali manja bi pogreška bila da je taj penal dosuđen. Nećemo kukati i plakati jer nam nitko ne može nadoknaditi eventualna dva boda koja bi možda osvojili da je dosuđena najstroža kazna”, izjavio je Mance za Novi list, ali nije mogao odoljeti, a da ne prokomentira objašnjenja sudačkih eksperta.

“Strašno me zabavlja kako svi pokušavaju objasniti da intezitet tog prekršaja nije bio dovoljno dobar da bi se penal svirao. Dobili smo novi termin u nogometu koji dozvoljava da je bio prekršaj, ali nije dovoljno intezivan da bi ga se svirao. Prekršaj ili je ili nije, a sve ostalo su pokušaji objašnjavanja neobjašnjivoga”, smatra pomoćnik sportskog direktora Rijeke.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI