REKORDER HNL-a IMAO TEŠKI SRČANI UDAR: Stavljen je u umjetnu komu

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Nekadašnji reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine Edin Šaranović doživio je teški srčani udar i stavljen je u umjetnu komu nakon primanja u bolnicu, otkrio je njegov prijatelj u objavi na Facebooku, a informacija se ubrzo proširila i drugdje.

Vijest su prenijeli brojni mediji u BiH. Umirovljeni 45-godišnji nogometaš koji je tijekom karijere igrao i za četiri hrvatska kluba, Kamen Ingrad, Slaven Belupo, Međimurje i Zadar, morao je biti stavljen u umjetnu komu nakon što mu je mozak otekao uslijed nedostatka kisika, objavio je njegov prijatelj.

U svojoj objavi, prijatelj nogometaša koji je u teškom stanju završio u bolnici pozvao je na molitvu za oporavak bivšeg napadača.

Na hrvatskim prvoligaškim terenima, Šaranović je tresao mreže u četiri kluba za koje je igrao. Najviše se pamti rekord hrvatskog prvenstva do kojeg je došao 2004. godine u dresu Kamen Ingrada, kada je zabio zaprešićkom Interu nakon samo 10 sekundi, što je rekord HNL-a po brzini postizanja gola na jednoj utakmici koji do danas nije srušen.



Nakon vijesti o pretrpljenom teškom srčanom udaru, na stanje u kojem se nalazi 45-godišnji nekadašnji nogometaš osvrnuo se i FK Sarajevo, klub u kojem se etablirao u razdoblju od 1999. do 2002. godine.

Sarajevski klub je na Facebooku izrazio želju da Šaranović ostane čvrst u borbi u kojoj se nalazi i na koncu odnese pobjedu.

Osim u četiri hrvatska kluba, Šaranović je svoj nogometni put gradio na još osam postaja, u TOŠK-u iz rodnog Tešnja, Sarajevu, Pogonu iz Szczecina, Sokolu iz Saratova, Primorju iz Ajdovščine, sarajevskom Olimpiku, Slobodi iz Tuzle i Pobjedi Tešanjki.

Kao reprezentativac, za najjaču nacionalnu momčad BiH odigrao je dvije utakmice, obje još 2001., kada je bio u akciji protiv Malte i Izraela.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI