RAZOČARANJE ZA ZLATNOG HRVATA! Neće imati priliku braniti olimpijsko zlato iz Rija, ispala i druga naša judašica

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Josip Glasnović nije proša do finala discipline trap u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Tokiju i samim time neće imati prilike braniti olimpijsko zlato. Drugi polufinalni dan nije prošao sretno za jakog hrvatskog aduta, olimpijskog pobjednika u trapu prije pet godina u Riju de Janeiru, s Glasnovićevim plasmanom na 22. mjesto na kraju polufinala.

Dan ranije, hrvatski zlatni iz Rija je u prvom dijelu tokijskog polufinala bio na 10. poziciji. Tada je napad na finale koje se održava kasnije danas bio sasvim otvoren, ali nastavak polufinalnog nastupa nije prošao kako je Glasnović želio.

Bio je to razočaravajući rasplet za 38-godišnjeg hrvatskog strijelca, koji je sa Sandrom Perković nosio hrvatsku zastavu u mimohodu na otvaranju ovih Olimpijskih igara. Za finale je trebao plasman među prvih šest u polufinalu, ovog puta nije išlo.

Hrvatica stala u osmini finala

U ranojutarnjem programu po našem vremenu, Karla Prodan je u judu u kategoriji do 78 kilograma završila svoj nastup u Tokiju porazom od 33-godišnje Kubanke Kalieme Antomarchi u osmini finala. Bio je to tužan kraj nastupa za 22-godišnju Splićanku koja odmah nakon poraza nije mogla suspregnuti suze, ali kasnije je ipak imala prvu reakciju u razgovoru s hrvatskim novinarima nakon borbe.



Kazala je da je sveukupno bila razočarana i tužna zbog svojeg nastupa, dodajući da je ipak zadovoljna odrađenom borbom protiv iskusne kubanske protivnice. Prije toga, svladala je Crnogorku Jovanu Peković u prvom kolu turnira, a o toj borbi rekla je da je u njoj nastupila s previše nervoze i ukočena.

Godinama se bori s bolešću

Prodan je pred novinarima približila i svoj osobni dio priče. Od 16. godine je prati autoimuna Hashimito bolest, no kako je kazala, već je naučila živjeti s time.

U Tokiju je prepreka bio i sudački kriterij, kako je u razgovoru s novinarima istaknuo trener Vlado Preradović koji surađuje s 22-godišnjom judašicom iz Splita. Preradović je spomenuo suđenje na štetu Prodan u borbi koju je izgubila, a požalio se i na razliku u suđenju na tokijskom olimpijskom turniru i na Svjetskom prvenstvu koje je nedavno bilo održano u Budimpešti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI