RASPRAVA O NEUSPJEHU NA EUROPSKOM PRVENSTVU: Tko je kriv što smo bez polufinala?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija nije osigurala prolazak u daljnje natjecanje. Oglasili su se brojni ljubitelji rukometa, bivši igrači te treneri sa svojim komentarima i analizama. Brojne kritike išle su na izbornika Hrvoja Horvata.

“Mene u cijeloj priči smeta samo to da reprezentacija ne igra uvijek s najboljima. Bio sam u Mađarskoj na našim utakmicama i vidio uživo to podmlađivanje na kojem se stalno inzistira. Radikalnih rezova nikad ne smije biti. Igrači kao Štrlek, Karačić, Šego…igraju vrhunskim u vrhunskim klubovima, to je jedino važno. Ja sam uvijek za mlade igrače, no prije svega sam za najbolje igrače. Mi treneri koji smo više unutra nekad bolje vidimo, netko ima drugačije mišljenje i ima ga pravo svatko imati”, izjavio je prvi hrvatski izbornik Zdravko Zovko za Jutarnji list.

“Nitko nije kriv, svi smo tu na istoj strani, siguran sam. Kriva je samo bila jedna izjava u krivo vrijeme. Bespotrebno je Horvat odgovorio na način na koji je odgovorio jer Metličić nije mislio ništa loše. Cijela ta naša ekipa koja radi na RTL-u i komentira utakmice puno je zadužila hrvatski rukomet i nikom od njih nije na pameti da buši nekog bez veze. Metličić je legenda, i sam je danas trener, odličan trener i dao je svoje mišljenje, mišljenje koje treba poštovati. Naši su igrači protiv Crne Gore bili “odsutni” suparnik nas je deklasirao”, između ostaloga komentirao je Valter Matošević.

“Treba te mladiće i Horvata podržati. Protiv Crne Gore su bili jako sputani, no nisu ni Crnogorci loša momčad, i oni znaju igrati. Realno, nama je stanje u sportu očajno, nitko ne ulaže više, a želimo uvijek čuda. Trebaju nam konstruktivne kritike, treba nam dublja analiza razloga posrtanja osim korone. Dolazim gledati Island, idem dečkima dati podršku bez obzira na to što nisu bili najbolji…”,izjavio je bivši reprezentativac Zlatko Horvat.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI