RAPSODIJA HAJDUKA UZ FANTASTIČNE GOLOVE ATANASOVA I LIVAJE! Izborili polufinale i u sjajnom raspoloženju čekaju derbi s Dinamom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk je s uvjerljivih 6:3 protiv Lokomotive u Zagrebu osigurao nastup u polufinalu Kupa Hrvatske.

Splitski Bijeli su u Kranjčevićevoj sve riješili u drugom poluvremenu, kada su golove zabili Jani Atanasov (51′, 66′), Marin Ljubičić (53′), Marko Livaja (57′) i Emir Sahiti (90′) te su potpuno nadigrali domaćina. Briljirao je Dani Atanasov čija su oba gola zaista maestralan a sjajan gol nakon solo akcije postigao je i Marko Livaja.

Za Lokomotivu su u jako efikasnom drugom dijelu strijelci bili Marko Dabro (59′) i Josip Elez, s autogolom u sudačkoj nadoknadi. Iako je sve mirisalo na neizvjesnost nakon prvog poluvremena koje je završilo 1:1. Gosti iz Splita poveli su golom Filipa Krovinovića u sedmoj minuti, a za Lokomotivu je izjednačio Josip Pivarić, koji je bio precizan iz penala u sudačkoj nadoknadi. No Hajduk je u 11 minuta drugog poluvremena zabio tri pogotka i riješio sve dvojbe o pobjedniku.

Hajduku je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, u uspješnom nizu započetom po dolasku Litavca Valdasa Dambrauskasa na klupu. Prije pobjede u Kupu u Zagrebu, splitski Bijeli su s Dambrauskasom bili uspješni protiv Hrvatskog dragovoljca, Rijeke i Istre 1961 u prvenstvu.

Splitskim Bijelima sada slijedi najveći hrvatski derbi u Maksimiru protiv Dinama.



Sve najljepše poteze utakmice donijele su Sportske novosti. Možete ih pogledati – ovdje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI