RADI LI DALIĆ DOBAR POSAO I HOĆE LI MU EKSPERIMENT USPJETI? Ćiro ima vrlo zanimljivu tezu!

screenshot

Javnost, pa i dobar dio struke, iznenađen je posljednjim potezom izbornika Dalića. Naime, šef reprezentacije, u izostanku svih optimalnih opcija za pokrivanje pozicije desnog beka, odlučuje se za Josipa Brekala, igrača koji je po vokaciji lijevo krilo i nikada u karijeri nije igrao ‘južnije’ od te pozicije. Domet mu je bila igra na ofenzivnom veznom ili desnom krilu, ali obranu nikada nije igrao.

Međutim, Dalić na desnom beku traži prodornog i brzog igrača s dobrim centaršutom, a Brekalo odgovara tom opisu…

Za stručno mišljenje pitali smo Dalićeva mentora i brončanog izbornika iz Francuske 1998., Miroslava Ćiru Blaževića.

“Imam toliko povjerenja u izbornika Zlatka Dalića tako da uopće ne sumnjam u njegov izbor te namjere. Uvjeren sam da će on s postojećim kadrom igrača sve napraviti kako treba. Nisu to lake utakmice, nema loših suparnika, postoji samo loš pristup utakmicama”, govori nam trener svih trenera Ćiro Blažević uoči predstojećih reprezentativnih ispita u europskim kvalifikacijama protiv Azerbajdžana u Zagrebu  i Mađarske u Budimpešti, 21. te 24. ožujka.

“Kadar igrača je optimalan, osobno bih odmah zvao Petkovića, no vidim da ga je ubrzo s pretpoziva bacio na poziv. Sve ostalo je u redu”.



Nastavlja nam Blažević…

“Znam da je Dalić analizirao sve prije ovoga popisa. On je nadaren, dobronamjeran te pravičan, stručan. Nemam razloga da sumnjam u njegov izbor”.

Pitanje bekova, odnosno Brekala na neprirodnoj poziciji?

“Naći će Dalić rješenje. Permanentna transformacija je nazočna u današnjem nogometu. Nogometaš koji ne zna djelovati u prostoru kojimu je namijenjen, ma to više ne postoji. Težnja suvremenog nogometa je u tome, da svatko može igrati na bilo kojoj poziciji, tako da se nemojte iznenaditi da kod Dalića jedan nadareni napadač bude bek”, veli nam Ćiro.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI