PRVO IZDANJE MEĐUNARODNOG TURNIRA ‘HRVOJE ĆUSTIĆ’: Uvršten u kalendar natjecanja HNS-a

Screenshot

U travnju 2023. održat će se prvo izdanje Međunarodnog turnira “Hrvoje Ćustić”. Organizacija je nastala na inicijativu Nogometnog saveza Zadarske županije. Turnir za mlade nogometaše do 18 godina bit će organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza te ujedno uvršten u kalendar natjecanja HNS-a, objavio je HNS.

Podsjetimo, od Hrvojeve tragične smrti prošlo je 14 godine. Pokretanje turnira međunarodnog karaktera koji će nositi njegovo ime, s ciljem da postane tradicionalan, još je jedan dokaz koliki je trag on ostavio u zadarskom i hrvatskom nogometu.

U HNL-u Hrvoje je zaigrao 127 puta, najviše za svoj NK Zadar, dok je za mlade hrvatske reprezentacije U-20 i U-21 ubilježio 10 nastupa.

“Kroz razgovor s Hrvojevim ocem Svetkom te Darkom Banićem, predsjednikom Nogometnog saveza Zadarske županije, dogovorili smo se napraviti nešto posebno u sjećanje na Hrvoja. Uvjeren sam da će turnir pod Hrvojevim imenom postati tradicionalan i međunarodno prepoznat te će kao takav zauvijek čuvati uspomenu na njega. HNS će stoga dati maksimalnu podršku organizaciji turnira ‘Hrvoje Ćustić’, a pritom nećemo zaboraviti veliku odgovornost da kroz kontinuirano ulaganje u nogometnu infrastrukturu i dosljedno provođenje licenciranja spriječimo bilo kakve slične situacije i tragedije u budućnosti”, rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI