PRVA UTAKMICA PROTIV AUSTRIJE: Hrvatskoj prijete ‘hrvatski zet’ i bivši slovenski reprezentativac

Instagram

Hrvatska rukometna reprezentacija danas igra prvu utakmicu druge faze natjecanja na Europskom rukometnom prvenstvu.

Prvi protivnik nam je reprezentacija Austrija koja je kao i Hrvatska prenijela dva boda i pobijedila sve tri utakmice u skupini.

Druga faza natjecanja u kojoj su smještena Hrvatska i Austrija igra se u Beču te će Austrijanci imati ogromnu podršku svojih navijača.

U vezi Hrvatske nam je sve jasno, reprezentacija stoji dobro i znamo koji su naši glavni aduti no idemo upoznati bolje Austriju.

Reprezentacija koja je godinama bila na marginama europskog rukometa uspjela je posložiti svoje redova za ovogodišnje natjecanje i ističu se kao neugodan protivnik za sve reprezentacije.



Ruku na srce, nisu u razini Njemačke, Hrvatske i Španjolske, ali obzirom da su domaćini i igraju pred svojom publikom u svom glavnom gradu, poziva se veliki oprez.

Njihov izbornik je bivši slovenski reprezentativac Aleš Pajovič kojeg dobro pamtimo s Europskog prvenstva u Sloveniji 2004. godine.

Tada u polufinala Hrvatska i Slovenija su igrale za veliko finale. Izuzetno žestoka domaćinska atmosfera odvukla je Sloveniju u finale Eura gdje su časno pali od Njemačke.

Polufinale između Hrvatske i Slovenije ostalo je jako upamćeno po incidentu Pajoviča zbog jako grubog starta na Petru Metličiću gdje je našem igraču oštećeno oko za tu utakmicu pa je morao napustiti igru. Hrvatska je u tom trenutku bila hendikepirana na poziciji desnog vanjskog i šokirana startom Pajoviča da se nismo mogli oporaviti tijekom cijele utakmice.

Izbornik Pajovič svjestan je snage Hrvatske i želi od svojih momaka izvući najbolje za ovu utakmicu kako bi osvjetili obraz austrijskog rukometa. Istaknuo je kako Hrvatska uz Španjolsku i Norvešku glavni favorit za osvajanje ovogodišnjeg Eura.

Pajovič će se dosta osloniti na svog najboljeg igrača Nikolu Bylika, ‘hrvatskog zeta’ i suigrača Domagaja Duvnjaka u Kielu.

Bylik vuče Austriju, u prva tri susreta zabio je nevjerojatnih 28 pogodaka te je označen kao glavna prijetnja. Igra na poziciji lijevog vanjskog, ali po potrebi u Austriji igra na poziciji srednjog vanjskog i to funkcionira fenomenalno.

Da kojim slučajem Austrija nema Bylika, pripadali bi nekom europskom prosjeku, ali uz pomoć njega ostvarili su tri pobjede i ponijeli sa sobom dva boda.

Zaustaviti Bylika u današnjoj utakmici glavna je zadaća naše obrane. Uspijemo li u tome, utakmica može otići u našu korist i možemo mirnije dočekati ostale utakmice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI