PROŠLE SEZONE PRVI TOPNIK HNL-a, A SADA OSVAJA ITALIJU: Nestorovski zaprijetio Higuainu i društvu – ‘bit ću prvi strijelac Serie A’!

Facebook: Ilija Nestorovski (Official)

Potpisao je za Palermo, klub koji je planirao napasti sredinu tablice, ali to im nije uspjelo i zapravo se bore za opstanak u ligi, 14. su i nalaze se u zoni ispadanja. Ipak, Nestorovski se u tim nesređenim uvjetima u momčadi koja mijenja trenere kao čarape, dobro snašao.

Prošle sezone mnogi su priželjkivali vidjeti makedonskog topnika, Iliju Nestorovskog u Dinamu. Modrima je očajno nedostajao klasni ‘paker’, nedostaje im još uvijek da budem iskreni, a Nestorovski je zabijao sve što se zabiti dalo i to za Inter iz Zaprešića. Ipak, Nestorovski je donio odluku da će karijeru nastaviti u jednoj od najtežih liga Europe, talijanskoj Serie A. Potpisao je za Palermo, klub koji je planirao napasti sredinu tablice, ali to im nije uspjelo i zapravo se bore za opstanak u ligi, 14. su i nalaze se u zoni ispadanja. Ipak, Nestorovski se u tim nesređenim uvjetima u momčadi koja mijenja trenere kao čarape, dobro snašao.

U kratkom razdoblju od pola godine Nestorovski je posao zvijezda kluba i Sicilijanci vjeruju da ih baš on može izvući iz ponora. Talijanski mediji sve se više bave Makedoncem, a opisali su ga kao eksplozivnog igrača koji dobro koristi i lijevu i desnu nogu. Osim toga Ilija je još u HNL-u pokazao kako je pred golom snalažljiv, ali isto tako i da ne zaboravlja na svoje defenzivne zadaće.

Proteklog vikenda, prošlosezonski najbolji strijelac HNL-a, zabio je jednini gol u pobjedu 1:0 nad Crotoneom.

“To je bio važan gol i drago mi je što sam svojoj momčadi donio tri boda. Sretan sam zbog Palerma i navijača. Dvoznamenkasti broj moji golova stići će uskoro, nadam se, ali neće značiti puno ako se ne spasimo”, kazao je Nestorovski za Gazzettu.

Kao što smo rekli, u Palermu se treneri smjenjuju kao na traci, a otkako je Ilija tamo već su ga vodila četvorica. Nakon Ballardinija, De Zerbija i Corinija, preuzeo ga je Diego Lopez.



“Lopez ima karizmu i stalno traži načine kako da nas motivira. Ne bih govorio o prethodnim trenerima, oni su prošlost, ali reći ću kako sam od svakog trenera u karijeri nešto naučio i na tome im hvala”, veli Ilija.

U kratkom roku postao je i miljenik ekscentričnog predsjednika kluba, Maurizija Zamperinija, a on je izvjesio cijenu za njega od 15 milijuna eura. Jasno, ako ovako nastavi, Iliji će uskoro stići ponuda iz jačeg kluba, a pitanje je hoće li je on prihvatiti?

“Za sada ne mislim o tome, trenutno sam fokusiran samo na Palermo s kojim želim izboriti ostanak u Serie A”, odlučan je Makedonac.

Ilija puca od samopouzdanja i to je odlično za napadača, a cilj mu je kaže biti prvim topnikom Serie A.

“Zašto ne? Moj je cilj baš to – postati prvim strijelcem Serie A! Baš zbog toga i vjerujem da ćemo opstati u ligi. Ipak o tome ćemo na kraju sezone”, kazao je Ilija.

Spomenimo kako je Nestorovski sudjelovao u 12 od 19 golova koliko je Palermo uspio zabiti ove sezone. Ilija je zabio devet golova i tri puta je asistirao, a prvi na ljestvici strijelaca Dries Mertens, ne bježi mu previše, on je zabio 16 golova. Gol manje imaju Higuain, Belotti, Džeko i Icardi. Kalinić je također na devet golova, Perišić na sedam, Mandžo tek na četiri, a Brozović je na tri.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI