PROŠAO JE KROZ TEŠKU SITUACIJU: Malo koji igrač je tijekom karijere čuo o sebi “da je predebeo”, sad se ima priliku dokazati

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

West Ham nije uopće rijetka destinacija hrvatskih nogometaša, možda ste zaboravili, kod “čekićara” su karijeru brusili Slaven Bilić (ne samo kao igrač nego i kao trener), Igor Štimac i Davor Šuker.

Sada je trolist postao poker, Nikola Vlašić, iz moskovskog CSKA dolazi u London uz odštetu od čak 30 milijuna eura, plus još nekoliko eura obećanih bonusa.

Ruski klub je napravio veliki posao, zaradio na Hrvatu i sada su jasna sva previranja oko našeg Nikole Vlašića u zadnje vrijeme. Nema se tu što Rusima zamjeriti, htjeli su zaraditi…

Nikola je želio otići, a West Ham koji je dosad ugodno iznenađenje engleskog Premiershipa želio se ojačati.

I to je pravi posao. Tri strane u poslu i sve tri zadovoljne. K tome, Nikola će imati sjajnu plaću u Londonu, četiri milijuna eura godišnje. Jasno je da je i u sportskog obitelji Vlašić, kod oca Joška i sestre Blanke zavladalo oduševljenje. Nikola im i dalje napreduje kao igrač, zarađuje jer vrijedi, a nogometni svijet mu se divi.



I sami smatramo Nikolu Vlašića neupitnom budućnošću hrvatske reprezentacije. I njegovo igranje u najjačoj ligi svijeta dobitak je za našu nogometnu nacionalnu vrstu.

Otac Joško djeluje smireno, kao i svaki roditelj kada osjeti da mu je dijete zadovoljno;
“Nikola je prošao kroz jednu tešku situaciju, ali on je navikao na čekanje. I to mu je vrlina. I sve se dobro završilo. Da, vraća se u Englesku gdje je iz Hajduka otišao, u Everton. Što znači da se dokazao, i drugima i sebi. Vidim ga, sretan je i nasmiješen, a ako je on takav onda sam i ja još bolji. To je velika stvar. Raspoložen sportaš uvijek daje više”, priča Joško Vlašić.

Nikoli zaista nije bilo lako, malo koji igrač je tijekom karijere čuo o sebi “da je predebeo”. S tim riječima Rusi su ga htjeli disciplinirati u namjeri da ga zadrže dok na njemu ne zarade silan novac. Nikola je to stoički otrpio, a da je sve bila silno velika izmišljotina potvrđuje i želja trenera West Hama, Davida Moyesa “da mu se u momčadi dovede baš Hrvat Vlašić”.
Baš bi Moyes kupovao debeljuškaste igrače u trenutku kada mu tako sjajno ide! Nikola je korpulentne građe, čvrst na nogama i teško ga se obara. Prodoran i smion, engleska liga za njega može biti eldorado.

Inače, Moyes je svojevremeno, davno, bio i trener Evertona gdje je stekao reputaciju, a taj stasiti Škot bio je i izbor čuvenog Alexa Fergusona iz Manchester Uniteda. Odredio ga je za svog nasljednika, ali nije mu išlo, brzo je dobio otkaz. Opet, slovi kao jedan od najboljih trenera u Premiershipu i sada s West Hamom dokazuje da je majstor svog posla.

Joško Vlašić poštuje Moyesa i od njega ne očekuje ništa:

“Kamoli zacementirano mjesto u prvoj postavi. To ne smije činiti baš nikad niti jedan trener. Zato postoje treninzi da trener vidi tko je unutra, a tko nije. A za Nikolu se ne bojim, on se uvijek morao potvrđivati, ovo je samo jedan detalj u seriji njegove karijere. Vjerujem da će igrati već protiv Dinama u Maksimiru sredinom rujna u Europskoj ligi”.

Na pitanje koliko još Nikola može napredovati kao igrač Joško nam je i prije, a i sada rekao:

“Napredovanje nema granica ako stalno radite na sebi. Napredak može prestati samo zbog biološke stvarnosti, kada zađeš u godine pa lagano fizički onemoćaš. Nikola je mlad, u punoj snazi, a psihički zreo da zna kako nije ni blizu svog zenita. Zato mislim da će Nikola uskoro imati glavnu rolu i u reprezentaciji, jer tu već biologija radi svoje. Veselim se njegovim utakmicama u Engleskoj, pa za to se živi, igrati u kolijevki nogometa protiv najboljih igrača svijeta, eto i Ronalda, pa gdje više kao igrač možeš uopće i poželjeti”!

Nikola je s West Hamom potpisao ugovor na pet godina, jest da ga je platio 30 i nešto milijuna. Međutim, vjerujte, “čekićari” na njemu zacijelo planiraju zaraditi. Dokaže li se, zasjaji li, cijena mu može skočiti u nebo. Pa, tko ga onda ne bi prodao?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI