PRODAJA: Berlusconi prodao Milan kineskim kupcima za 740 milijuna eura

Facebook: AC Milan (Official)

Pregovori oko prodaje 'Rossonera' trajali su oko dvije godine. Dva puta su prekidani, a sada su napokon privedeni kraju i skupina kineskih investitora okupljenih oko tajkuna Yonghonga Lia preuzela je klub.

Nakon dvije godine pregovora Silvio Berlusoni je prodao talijanski nogometni klub AC Milan skupini kineskih investitora za 740 milijuna eura.
Nakon 31 godine na čelu kluba Berlusoni je potpisao ugovor s tvtkom Rossoneri Sport Investment Lux, nakon čega je 99,93 posto vlasništva kluba prešlo u ruke novog vlasnika.
Vrijednost posla procjenjuje se na oko 740 milijuna eura, u što je uključeno i oko 220 milijuna eura duga kluba.
Pregovori oko prodaje ‘Rossonera’ trajali su oko dvije godine. Dva puta su prekidani, a sada su napokon privedeni kraju i skupina kineskih investitora okupljenih oko tajkuna Yonghonga Lia preuzela je klub.
“Želim se zahvaliti gospodinu Berlusoniju i njegovoj tvrtki Fininvest, ali i navijačima za strpljenje. Od danas počinjemo graditi novu budućnost,” kazao je Li.
Za vrijeme Berlusconijeve vladavine Milan je osvojio ukupno 29 trofeja pri čemu i pet naslova europskog prvaka. Prvu utakmicu s novim vlasnikom Milan će odigrati ove subote protiv gradskog rivala Intera koji je, također, u rukama kineskih vlasnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI