PRITISAK: Nogometni Savez konačno izmjenio i dopunio status sukladno Zakonu o športu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Konkretno, to znači sljedeće; županijski nogometni savezi dat će po jednog člana, a svaki prvoligaš po dva. U Skupštini će svoje predstavnike imati i drugoligaši te trećeligaši, a jedan član bit će iz ženskog nogometa

Na izvanrednoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza usvojene su izmjene i dopune statuta HNS-a na način kako je to tražila sportska inspekcija i Središnji državni ured za šport.  Te izmjene se najviše odnose na sastav Skupštine HNS-a, koja će umjesto 49 imati sad čak 59 članova.
Konkretno, to znači sljedeće; županijski nogometni savezi dat će po jednog člana, a svaki prvoligaš po dva. U Skupštini će svoje predstavnike imati i drugoligaši te trećeligaši, a jedan član bit će iz ženskog nogometa. Odmah je vidljivo da će prvoligaši imati veći utjecaj na rad Skupštine, jer dosad su imali samo po jednog predstavnika, sad će imati po dvojicu.
Ovo što se dogodilo na Skuštini Saveza nije ništa drugo nego nalog Središnjeg državnog ureda za šport koji je u ožujku ove godine potvrdio da se izmjene i dopune zakona odnose na HNS te da je nogometni savez na čelu sa Davorom Šukerom duže od godinu dana zaista kršio propis. Županijjski nogometni savezi prionuli su poslu i već su uskladili izmjene Zakona, sad je to naposljetku učinila i Skupština krovnog tijela hrvatskog nogometa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI