PRIMIO ŠEST GOLOVA U JEDNOJ UTAKMICI! Ekspert za vratare otkriva treba li Vatrenima novi golman

Facebook

Od svog razmišljanja i stava ne odustajem, ja tvrdim da će Lovre Kalinić biti jedan od najboljih vratara svijeta, bez obzira što mi se sad dogodilo u špnjolskom Elcheu”, govori nam proslavljeni bivši vratar reprezentacije, Hajduka, Rijeke, Čelika, Tonči Gabrić, inače učitelj i trener Subašića i Kalinića.

Prvo, vratari nisu tu da u serijama ispravljaju greške obrane, nego da obrane ono što se može obraniti. Ovo je bio takav dan za Kalinića, ne mogu mu ništa predbaciti. Nadalje, ne mogu reći da je poraz bio očekivan, pogotovo ne ovakav, ali s obzirom da je dosta igrača bilo ozlijeđeno i da smo išli u goste izrazito motiviranoj Španjolskoj, dogodio se poraz koji je odjeknuo. Mi smo u prvih 20 minuta igrali fenomenalno, ali nismo uspjeli kapitalizirati u dvije velike šanse. Nakon nepažnje i jedne nesmotrenosti u obrani primili smo prvi gol, što nas je poljuljalo. To je takva utakmica – njima je kasnije sve ulazilo, a nama ništa nije polazilo ‘za nogom. I što sad? Ništa, pognuti glave i dalje raditi, možda je taj poraz prevelik, da je bilo 2-0, pa i 3-0, ne bi toliko odjeknulo. Ali ovako velik poraz na kraju može odlično ispasti po reprezentaciju. Dobro će nam doći da se malo otrijeznimo i hladne glave vidimo gdje smo trenutno. Znam to po sebi, porazi su me samo dodatno motivirali na rad, nisam očajavao, gubeći tako vrijeme za trening”.

Ipak, provociramo Gabrića, jel se moglo što ipak uhvatiti od svih tih lopti na putu prema golu, ponešto i spriječiti?

Vjerujte,mi, teško. Sve su to bili snažni i precizni udarci. K tome, i cijela je momčad izgledala kasnije uljuljkano, pospano. Možda je i jasno zašto. Ovo je prva utakmica Lige nacija. Novo je natjecanje i koliko god bilo respektabilno, kao i protivnici, toliko je i nevažno natjecanje. Rezultat je ispao poput debakla, ali Dalić je uspio isprobati neke stvari poput uvođenja Roga na njemu neprirodnoj poziciji, ali na tome se uči i ovo nam je dobra opomena. Protiv najjačih moramo igrati u najjačim postavama, sve drugo je preveliki rizik. Evo, vidite te Španjolce, oni imaju igrača na bacanje, rotiraju kako i koliko hoće, a mi to ne možemo. Da, ispalo je da imperativno niti ne smijemo. U ovoj situaciji kod nas je došla i psihička praznina koja se pojavila nakon onog golemog uspjeha i silnih proslava. S druge strane, Španjolska je pucala od motivacije”.

Ima li kakvih riječi utjehe za vašeg štićenika, Lovru Kalinića?



Ne treba mu to, samo neka pojača rad. Rada nikad dosta i rad uvijek vrati uloženo. Ovo mu se sad dogodilo, mislio je vjerojatno da mu se tako nešto nikad neće dogoditi. Ne smije izgubiti samopouzdanje, a da se to ne dogodi mora se samo pojačati – trening. Znam da je psihički stabilan, da će na snimkama vidjeti da se tu ništa naročito nije dalo napraviti. Mora brzo reagirati, u belgijskom prvenstvu ga čekaju nova iskušenja, sportaš nema vremena za gledanje unazad. On je vrijedan radnik, multitalentiran vratar i biti će među top vratarima cijelog svijeta”, završio je Tonči Gabrić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI