PRIJE UTAKMICE SU NAS ‘POPLJUVALI’, A ONDA IM SE SVE VRATILO: Španjolci nakon utakmice počeli kukati zbog suđenja

FACEBOOK: IHF (OFFICIAL)

Španjolska Marca, koja je ranije omalovažavala Hrvatsku i uzdizala svoju momčad također smatra da su suci utjecali na završnicu utakmice.

Hrvatski rukometaši mogu sasvim zasluženo slaviti plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, lavovski su se borili protiv neugodnog protivnika i ostvarili su zaista veliku pobjedu. No, Španjolcima je ovaj poraz teško pao, nije lako izgubiti četvrtfinale pogotovo ako ste favoriti, a Španjolci su u utakmicu ušli kao veliki favoriti. Čak su bili dovoljno drski da uoči utakmice pišu kako je “Hrvatska istrošena, kako nema vrhunskih igrača osim Duvnjaka i kako imaju recept za pobjedu”. Netko očito nije dobro čitao taj recept ili je on bio u potpunosti pogrešan jer je Hrvatska vodila čitav susret i tek je u zadnjim minutama dozvolila Španjolcima priključak.

No, svi što gube se ljute, a to vrijedi i za Španjolce. Nakon utakmice odmah su krenuli tražiti krivca, a krivci su, naravno, suci. Španjolci smatraju kako su ih danski suci pokrali, a kao najveće greške su izdvojili poništen pogodak Aguinagaldeu, odugovlačenje s dizanjem ruke zbog pasivnog napada kod Hrvatske i da su umjesto jednog sedmerca dosudili deveterac. Na kraju su, tvrde, zbog tih grešaka izgubili s 30:29.

Španjolski reprezentativac nakon utakmice je odmah zavapio da “nitko u svlačionici ne može vjerovati kako su ih suci tretirali”.

Španjolska Marca, koja je ranije omalovažavala Hrvatsku i uzdizala svoju momčad također smatra da su suci utjecali na završnicu utakmice. “Rukomet je sport koji dosta ovisi o subjektivnim kriterijima. Za neke je pasivna igra, a za neke je nastavak napada, za neke je sedmerac i isključenje, a za neke samo deveterac”, aludirali su španjolski novinari na suđenje danskih sudaca, pa onda nastavili u istom tonu, “Ne treba tražiti alibi za poraz u sucima, ali španjolski rukometaši se mogu žaliti jer nije dosuđen sedmerac i zbog onog vječnog zadnjeg napada Hrvatske”, žali se španjolska Marca.

Katalonski Sport također je napomenuo kako je hrvatski napad trajao više od 40 sekundi, Mundo Deportivo žali se da je Štrlek trebao dobiti isključenje kod rezultata 28:28.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI