‘PRESICA’ KASNILA, RUS POMIJEŠAO MAMIĆE: ‘Moramo dati sve i na -13’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je doputovao u Krasnodar gdje će u četvrtak s početkom u 18:55 sati igrati prvu utakmicu 16-ine finala Europske lige protiv domaćeg kluba koji nosi ime grada. Dan uoči utakmice, prvi dio borbe za osminu finala su pred novinarima u Rusiji najavili Zoran Mamić i Mislav Oršić.

Mamić i Oršić došli su na ‘presicu’ s kašnjenjem jer su zapeli u prometu, a po dolasku pred novinare, Dinamov trener najavio je što bismo mogli gledati u četvrtak.

‘Očekujemo tešku utakmicu, protivnik ima puno kvaliteta i dobrih strana. Vjerujemo u snagu naše momčadi i vjerujemo da sutra možemo postići dobar rezultat koji bi nam dao vjeru da u drugoj utakmici možemo proći dobrog i kvalitetnog protivnika’, rekao je Mamić.

Uoči nove utakmice u Europi, Dinamov trener dobio je pitanje bi li mijenjao moguću pobjedu nad Krasnodarom za onu koju je svojedobno imao vodeći momčad u plavim dresovima u Ligi prvaka protiv Arsenala.

‘Ono je bilo drugo natjecanje, sada je nova utakmica. Svaki sportaš želi pobijediti u svakoj utakmici, pa tako i mi, ne razmišljamo što je bilo i što bi moglo biti. Koncentriramo se na ono što je ispred nas, a to je utakmica protiv Krasnodara’, rekao je Mamić.



Dinamov trener istaknuo je da su svi spremni za utakmicu, izuzev Sadegha Moharramija koji je i dalje ozlijeđen. Spreman će biti i Dominik Livaković, koji bi trebao naći svoje mjesto na golu Dinama.

U Krasnodaru bi tijekom utakmice moglo biti jako hladno, očekuje se -13, no tu neće biti pomoći.

‘Ne smijemo razmišljati o onome na što ne možemo utjecati. Tako je, kako je. Trebamo i u takvim uvjetima dati najbolje od sebe’, kaže strateg Dinama.

Jedan ruski novinar se u svojem pitanju obratio Zdravku Mamiću, Zoranovom bratu, a uz tu zabunu stiglo je traženje da Dinamov trener komentira svoju izjavu nakon ždrijeba da je očekivao kako će stići upravo Krasnodar.

‘Imao sam osjećaj da ćemo dobiti Krasnodar, ne zato što bih to želio, nego sam jednostavno imao osjećaj da će nas put odvesti u Rusiju, nakon Moskve. To se ostvarilo. Nadam se da će se uslišati želje iza toga, da prođemo Krasnodar’, zaključio je Mamić.

Mislav Oršić približio je svoj pogled na susret koji čeka Dinamo.

‘Očekuje nas teška utakmica, protivnik je igrao u Ligi prvaka, osvojio je treće mjesto, morat ćemo biti na naših 100 posto ako želimo doći do pozitivnog rezultata’, rekao je Oršić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI