PREMINULA HRVATSKA SPORTAŠICA! Unatoč pozitivnim mislima i osmijehu bolest je na kraju bila jača

Foto:

Tužna vijest stigla je iz Istre, točnije Pule. Preminula je Vanja Dukić, borila se koliko je mogla, ali bolest je na kraju bila jača.

Ta 37-godišnjakinja zasjala je na Sajmu sporta u Poreču gdje je pokazala zavidno sportsko tijelo, a onda je u jednom trenutku otkrila publici da nema kosu, skinula je periku, a nakon kratkog šoka, publika je zapljeskala iz sve snage u znak podrške hrabroj Vanji.

Slika je to koja je obišla cijelu Lijepu našu.

“Ne dam da me bolest definira i unatoč tome što opet idem na kemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije… bar četiri do pet puta tjedno aktivno vježbam. Da nisam pod kemoterapijama, vježbala bi svaki dan. Ma nema predaje”, govorila je tada Vanja.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Živjela  je na relaciji Pula-Zadar i bila je članica Body building kluba Mornar u Puli.



Vanja se s 24 godine suočila s teškom dijagnozom raka dojke nakon čega je operirana. Nastavila je trenirati, obavljala redovite kontrole, a onda je točno prije dvije godine dobila brojne metastaze, rak se vratio, nažalost.

Nije se predavala. I uz kemoterapije, i uz nuspojave, vježbala je i dalje. Imala je mučnine, povraćala je, ali je nastavila trenirati. Imala je veliku želju nastupiti na državnom prvenstvu u body buildingu.

“Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmiješim se i uživam u životu, u svakom trenutku”, kazala je Vanja za 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI