Predsjednik Rijeke otkiro surovu istinu: ‘Svi nogometaši su na prodaju, ali jednog dinamovca bih volio imati za Ligu prvaka’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Više nije tajna da na Rujevicu svaki dan stižu ponude, a sada sve ovisi o njihovoj pregovaračkoj moći, to jest, za koliko će ih prodati.

Rijeka se upisala u povijest dvjema krunama, onom prvenstva i onom Kupa i bio je zaista užitak pratiti rad Matjaža Keka u netom završenoj sezoni. Mnogi su ovu sezonu proglasili bajkovitom i ona to zaista jest bila. Srušena je dominacija Dinama, dokazalo se kako se i u HNL-u igra raznovrstan i dobar nogomet, isplivala su neka nova imena koja nisu usko povezana sa zagrebačkim klubom, iznjedrili su se neki novi reprezentativci i potencijalni reprezentativci, ali toj predivnoj priči mogao bi doći kraj.

Problem je održivost kluba. Klub nema nikakve prihode osim od prodaje igrača i ona je neizbježna. “Prodat ćemo koliko bude trebalo. Srećko Juričić, Ivan Mance i trener Matjaž Kek znaju svoj posao. Znaju što trebaju napraviti da Rijeka zaradi za život i bude konkurentna na europskoj sceni. Imaju popis novih igrača koji će nadomjestiti eventualne odlaske”, rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Predsjednik je svjestan da klub financijski ne može parirati Dinamu koji može preživjeti sezonu prodajom tek jednog ili dvojice igrača jer ih se rješava uz izrazito visoku odštetu i to uglavnom zbog ranije stečenog renomea i učestalog guranja igrača u reprezentaciju. Rijeka nema tu privilegiju da ima ‘šefa’ koji je do jučer službeno ‘drmao’ hrvatskim nogometom, a danas to čini neslužbeno, odnosno, Rijeka se mora itekako potruditi da opstane na visokoj razini.

Tu nastaje problem jer Rijeka nema ‘mašineriju’ kao što ima Dinamo koji u omladinskom pogonu ima tucet mladih i kvalitetnih igrača koji samo čekaju svoju priliku u prvoj momčadi i reprezentaciji. Rijeka u izlogu ima gotove igrače koji su se već dokazali i oni su, prema riječima Miškovića, svi u izlogu pa tko ponudi više, njegov je igrač. Više nije tajna da na Rujevicu svaki dan stižu ponude, a sada sve ovisi o njihovoj pregovaračkoj moći, to jest, za koliko će ih prodati.

Volpijev Social Sport prestao je ulagati u Rijeku, a Rijeka mora namaknuti 12-ak milijuna eura kako bi zatvorila proračun.



“Takva je politika Social Sporta. Dvije godine ne dobivamo više novac. Social Sport postavi klub na noge, izvede ga na put samoodržavanja. Neće biti financijskog divljanja. Samoodržavanje. Nema drugih izvora prihoda. Moramo ostati ponizni, puno raditi, po sadašnjem modelu. O tome kako smo radili, od mene do čistačice na Rujevici, govore rezultati”, rekao je Mišković za Novi list.

Ipak, Mišković tvrdi kako će Rijeka ipak biti konkurentna (koliko-toliko) u Ligi prvaka.

“Dat ćemo sve od sebe da bi se na Rujevici čula himna Lige prvaka. Uvijek smo spremni potući se”, veli Mišković.

Usput je kazao kako bi jednog igrača HNL-a volio vidjeti u Rijeci. “Soudanija bih odmah doveo i s njim napao Ligu prvaka”, kazao je Mišković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI