Poznat je novi termin Olimpijskih igara

Instagram

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju, obznanili su realan termin za održavanje odgođenog događaja, prenosi Sportklub.

Olimpijske igre u Tokiju trebale su se održati ovog ljeta, točnije od 24. srpnja, odgođene su zbog pandemije koronavirusa.

Nakon promišljanja i procjene troškova za čin odgađanja Igara, organizator je odlučio kada bi željeli da događaj započne iduće godine – riječ o terminu od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Izvor ove informacije jest japanska državna televizija NHK koja nije imenovala ‘informanta’. Ipak, takvo razmišljanje u skladu je s onim što se i spominjalo. Organizator nikako nije želio da se događaj održi u vrijeme nekog važnog događaja jer će idućeg ljeta također biti održano Europsko nogometno prvenstvo koje je još jedno veliko natjecanje odgođeno zbog svjetske zdravstvene krize. U drugoj polovici održavanja EURA počinje i turnir u Wimbledonu, a drugi dio srpnja pogodan je za održavanje Olimpijade.

Inače, prije nekoliko dana iz Tokija je stigla informacija kako će trošak odgode Olimpijade biti veći od dvije milijarde eura.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI