POVRATAK ZLATA I BRONCE: Sinkovići i Martin stigli su kući! Valent Hrvatskoj otkrio ono što se najavljivalo, no Hrvatsku će nešto posebno oduševiti

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dan nakon što su se u Hrvatsku iz Tokija vratili zlatna tekvandoašica Matea Jelić i njezin brončani kolega Toni Kanaet, stiglo je novo veselje s povratkom sjajnih hrvatskih veslača.

U Zagreb su iz Japana stigli braća Martin i Valent Sinković te Damir Martin, svi sa svojim novim odličjima.

Braća Sinković su nas, podsjetimo, oduševila osvajanjem zlata u dvojcu bez kormilara. Martin je bio brončani u samcu, pridruživši tu medalju srebru osvojenom u istoj disciplini prije pet godina u Riju.

“Hvala vam na dočeku i porukama podrške. Ova medalja je posvećena mojoj užoj obitelji koja je uvijek stajala uz mene, prolazila sa mnom uspome i padove. U finalu je čak malo nedostajalo da osvojim i srebro. Presretan sam, prezadovoljan i veseli me što je Pariz za tri godine i moglo bi i tamo biti nešto lijepo. Očekujem vašu podršku i dalje”, rekao je Martin.

Potom je riječ uzeo Valent Sinković.



“Hvala svima što ste došli i što ste nas podržavali. Brat Martin i ja već godinama govorimo da imamo super uvjete, ali taj Jarun pokušavamo progurati za neke sljedeće generacije i da narednih 30 godina bude sjajno mjesto za sve veslače. Mi smo imali podršku i u miru smo mogli raditi. Samo nas dvojica, trener i naša obitelj znamo kako je bilo teško promijeniti disciplinu. Bilo je uspona i padova. Nećemo više nikad nastupiti u ovoj disciplini. Sa zadovoljstvom se vraćamo u našu prirodnu disciplinu. U Tokiju je bila prekrasna atmosfera između nas hrvatskih sportaša, bodrimo jedni druge i bit će još medalja”, rekao je Valent Sinković.

“Ispisali smo povijest svjetskog veslanja. Nitko nikad nije ovo napravio. Imamo u sebi još vatre za osvajanje velikih rezultata”, dodao je Martin Sinković.

Stigla je i uz naše veslače i džudo reprezentacija predvođena svjetskom prvakinjom Barbarom Matić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI