POTUKLA SVE KONKURENTICE! Mlada Hrvatica postala svjetska prvakinja i ušla u povijest sporta, ovo još nitko nije učinio

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Izvanredne vijesti dolaze iz azerbajdžanskog glavnog grada Bakua. Mlada Hrvatica Lena Stojković, 21-godišnja članica splitskog Marjana, osvojila je naslov svjetske prvakinje u taekwondou u kategoriji do 46 kilograma, a time je ostvarila veliki podvig.

Mlada hrvatska sportašica ušla je u povijest jer nitko ranije nije dvaput uzastopce osvajao europske i svjetske naslove, a 21-godišnjoj Splićanki je to uspjelo. Naime, do svoje prve svjetske titule došla je prošle godine u meksičkoj Guadalajari, također u kategoriji do 46 kilograma, a u kolekciji ima i dva europska naslova u toj kategoriji, preklani u Sofiji i lani u Manchesteru.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatica je u dolasku do novog naslova pobijedila u finalu s 2:1 nakon tri runde  Tajlanđanku Kamonchanok Seeken, dovršivši svoj put u kojem je ranije pokazala više od još četiri protivnice, pa su tako redom padale Indijka Twisha Kakadiya, Turkinja Rukiye Yildirim, Kazahstanka Rita Bakiševa i Japanka Ruka Okamoto.

Bio je to nastavak hrvatske berbe medalja na ovom SP-u, nakon što je Matea Jelić osvojila broncu u kategoriji do 73 kilograma, a na to su se nadovezali po jedno srebro i bronca, sa srebrnim odličjem Ivana Šapine u kategoriji do 87 kilograma i brončanom medaljom Brune Duvančić u kategoriji do 49 kilograma.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI