POSLJEDNJI TURNIRI: Serena Williams u suzama se oprašta od tenisa

Foto: Guliver Image

Jedna od najpoznatijih svjetskih tenisačica, Serena Williams je u noći sa srijede na četvrtak odigrala svoj posljednji meč na WTA Touru u Kanadi. U 2. kolu WTA 1000 turnira u Torontu pobijedila ju je aktualna olimpijska pobjednica, Švicarka Belinda Benčić.

No, Williams je u novom izdanju časopisa Vogue najavila oproštaj od igračke karijere na ovogodišnjem US Openu, a nastup u Kanadi bio je prvi meč 40-godišnje teniske legende otkako je ta priča dospjela u javnost.

“Volim igrati ovdje, oduvijek sam voljela igrati ovdje. Žao mi što nisam odigrala bolje, ali Belinda je danas doista dobro igrala. Bila su ovo zanimljiva 24 sata. Puno je emocija”, rekla je Williams nakon meča.

Zanimljivo je kako su meč gledatelji često prekidali ovacijama s tribina stadiona u Torontu.

“Kao što sam napisala u tekstu, loša sam u oproštajima. No, zbogom, Toronto”, rekla je kroz suze Serena Williams.



Podsjetimo, osvojila je 23 pojedinačna Grand Slam naslova, a za oproštaj od ovog turnira darovani su joj dresovi Toronto Raptorsa i Toronto Maple Leafsa s brojem 22 u znak sjećanja na posljednji nastup u Kanadi.

Sljedeća postaja na ovoj Sereninoj oproštajnoj turneji je Cincinnati, gdje će zaigrati na Western and Southern Openu, još jednom WTA 1000 turniru, a sve će kulminirati nastupom na njezinom posljednjem US Openu.

Sa samo 17 godina, 1999. godine osvojila je taj turnir i bio joj je to prvi u nizu od 23 Grand Slam naslova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI