Bila je to najgora utakmica Hrvatske na prvenstvu. Poraz od Šveđana bio je puno gori nego što rezultat 35:31 govori. Ne idemo dalje s četiri boda, već samo s dva, malo smo si zakomplicirali život i više ne ovisimo sami o sebi, jer u slučaju nekog kruga sa primjerice Francuzima i Šveđanima odlučivat će gol-razlika a mi Francuze u tom slučaju moramo pobijediti s najmanje pet golova razlike. No to je ionako daleka teorija.

Treba priznati kako su potpuno Šveđani dominirali od sredine prvog dijela pa do samog kraja. Bezidejnost Hrvata u napadu sve do samog kraja i totalni kaos u obrani kroz cijelu utakmicu, doveo je Šveđane u ogromno vodstvo pa su se do kraja uglavnom poigravali. Sve u svemu, na krtaju smo i dobro prošli jer smo gubili i devet golova razlike i samo se nadamo da je to zadnja ovakva izvedba Kauboja jer tek sada slijede najopasniji protivnici.


Hrvatska – Švedska 31:35 (12:17)

Hrvatska si je porazom od Švedske dosta zakomplicirala situaciju. Šveđani su s 35:31 svladali u Spaladium Areni Červarove odabranike, a to znači kako će Hrvatska u nastavak natjecanja prenijeti dva boda s drugog mjesta skupine A.

Rukometaši će istrčati na teren već u četvrtak u zagrebačkoj Areni, odmora dakle neće biti, a igrat će protiv trećeplasirane momčadi skupine B, Bjelorusije. Hrvatska će dalje morati ostvariti sve tri pobjede ako želi ući u polufinale. Mjesta za kiks nema. I opet ne ovisi samo o sebi.



Dva dana nakon Bjelorusije, igra se s Norveškom, koja nam je prošle godine u polufinalu nanijela težak poraz. U trećem krugu Hrvatska je slobodna, a tada igraju Šveđani i Bjelorusi te Srbi i Francuzi.

U zadnjem kolu, 24. siječnja, igrat će se derbi Hrvatske i Francuske, a to bi mogla biti odlučujuća utakmica. Hrvatska treba sve tri pobjede jer u polufinale idu dvije momčadi.

Ne treba valjda apostrofirati kako su najveći problem Hrvatskoj Norvežani i Francuzi. Srećom prvo igraju s Bjelorusima koji su najlakši protivnik, ali onda tek kreće ‘show’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI