Ponekad se zapitam kolika je ta koprena na očima Srpskog naroda

hns

Kada malo razmisliš zapravo sve ti postane jasno odakle našim istočnim susjedima tolika želja za svim onim što je Hrvatsko.

Eklatantan primjer je posrbljivanje Luke Modrića, nebitno što je čovjek dugogodišnji kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije.

E da! Nogometne ili kako bi nam dragi naši susjedi rekli fudbalske. A nema onog što Srbin više voli nego fudbal. Dobro možda malo ponekad kafica, rakijica i prasence ali fudbal to je bre svetinja.

I dobro gdje su oni u fudbalu. Pa nigdje, dobro možda su bolji od Slovenaca i Makedonaca ali na ljestvici uspješnosti FIFE reprezentacija Hrvatska je 4 a Srbije, gdje ste ono a 29-ti. Ma bravo ušli ste u 30 reprezentacija a igrate najbolji fudbal u svemiru.

I rado bi oni sada imali Luku da im vodi reprezentaciju, onu njihovu imaginarnu Veliko srpsku, ali ne može.



Kada ne možeš imati ono što želiš što ćeš napraviti, pa da mogao bi to uništiti je l’ ako nemam ja ne smije nitko drugi.

Tako su se Srbi postavili 90-e i tako se postavljaju dan danas. Relativiziraju činjenice i izvlače iz konteksta istine koje nikada nisu imale veze s istima. Ponekad se zapitam kolika je ta koprena na očima Srpskog naroda.

screenshot

Nažalost moram se malo još vratiti na napise o Luki u Srpskim medijima. Osim što ignoriraju činjenicu da je majka gđa. Modrić sa svojim suprugom i malodobnim djetetom izbjegla iz svog doma zbog Srpske agresije, još traže dokaze od povjesničara o egzaktnom načinu ubojstva Lukina djeda. Znači nije dovoljno što je čovjek ubijen dok je ostao živjeti u tzv. Krajini pod okupacijom, nego po Srbima su specijalci DNR Konga napravili desant na njega. Tijekom okupacije Hrvatske više od 90% ne srpskog življa je istjerano iz svojih domova mahom staraca, koje su ponajprije iz dalmatinskog zaleđa autobusima prevozili do Hrvatskih položaja. Među tim ljudima nije bilo Lukinog djede jer je ubijen. I zar to nije dovoljno? Treba li više?

Ulaziti u odnose obitelji zbog čega netko ne priča s nekim je zaista malograđanski, a ratni vihor je razdvojio puno obitelji i tako je jedan dio Lukine otišao tamo gdje mu je bolje. Zaista čisto sumnjamo kako bi Lukini rođaci odbili njegov poziv ili posjet, pa ipak Luka je svjetski celebrity, najbolji nogometaš svijeta, igrač Real Madrida i kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije.

A ono što me najviše zabavlja je činjenica kako na naslovnici sportskih novina u Srbiji imaju veliku fotografiju omraženog Luke u dresu reprezentacije sa vapajem Luka, Srbine, pa niti Monthy Python ne bi izmislio bolje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI