POLJUD U ŠOKU: Dinamo s igračem više poigrao se s Hajdukom

Foto: Cropix

U sjajnoj atmosferi, u derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je u Splitu pobijedio Hajduka s 2-0, pogocima Kadziora i Ademija. Pobjeda Dinama je zaslužena, iako je Hajduk na početku prijetio. Ključni trenutak bio je isključenje Ismailija zbog grubog prekršaja Ismailija nad Oršićem. Dinamo je potompreuzeo konotrolu i rutinski završio posao…

U početnom ispitivanju snage prvi je šansu imao Dinamo, već u 2. minuti Ademi se nije najbolje snašao… Igralo se i dobro i otvoreno s obje strane. Pa je bilo i šansi, ali ne i golova…U desetoj minuti Jairo se spetljao kad je bio sam ispred Livakovovića, huk s tribina je sve rekao – ljudi nisu vjerovali da iz te šanse nije bilo gola.

A u 15, minuti još veći promašaj Hajduka, sad je nesretnik bio Kreković na sjajnu asistenciju Jaira.

U visokom ritmu utakmice publike je mogla uživati. Sve do događaja u 40. minute, kada je Ismaili zaista grubim starom stušio Oršića. Sudac se nije dvojio – odmah je izvadio crveni karton. Hajduku je to bila bitna utakmica u utrci za drugo mjesto i ovaj nesmotren potez Ismailija mogao ga je skupo koštati. Prekršaj je učinjen nepotrebno na centru terena…

Tudor je odmah izvadio napadača Krekovića i stavio stopera Radića.



Na samom početku nastavka evo gola za Dinamo. Oršić je ubacio s lijeve strane, a Poljak je glavom iz blizine prevario Posavca, dosao je Kadzior i zabio. Na Poljudu je zavladao muk.

Dinamo je zavladao situacijom, Hajduk je postao bezopasan, a moraoje juriti za zaostatkom…

Nakon prekida zbog bakljade Dinamo je bio još bolji. I brozo došao do drugog pogotka. Strijelac je bio Ademi. Sjajno su mu prigodu namjestili Oršić i Petković.

Hajduk je sad bio na koljenima… Dinamo je ležerno čekao kraj, a Hajduku ovaj poraz može imati velike posljedice u borbi za drugom mjesto koje vodi u kvalifikaicje za Ligu prvaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI