POLICIJA U LONDONU ZLOSTAVLJALA VRHUNSKU SPORTAŠICU: Nisu je ‘prepoznali’ zbog boje kože

Europska prvakinja u štafeti na 400 metara iz Berlina, rođena Londončanka Bianca Williams, doživjela je šok u nedjelju, kada je nju i njezinog supruga, portugalskog rekordera na 400 metara Ricarda dos Santosa zaustavila policija i pretražila im vozilo tražeći oružje. Oružje nisu pronašli, a nakon svega će, piše Guardian, par će vjerojatno tužiti policiju zbog uznemiravanja.

Policija je službeno objasnila kako je zaustavila vozilo jer se kretalo u suprotnom smjeru i nije se zaustavilo na znak policije. Williams tvrdi da je to laž jer su se vozili u jednosmjernoj ulici te da je za taj razlog zaustavljanja saznala tek nakon što je putem Twittera policija pokušala objasniti razlog zaustavljanja.

Williams je objavila snimku incidenta na kojoj se čuje kako uznemireni suprug viče da nisu ništa skrivili, dok je Williams pitala policijske službenike zašto joj diraju tromjesečnog sina.


”Još uvijek sam uzrujana što su me odvojili od tromjesečnog djeteta koje nije znalo što se događa. Kad će nam iskreno reći ‘zaustavili smo vas jer ste crni’? Naravno da neće jer za njih Ujedinjeno Kraljevstvo nije rasističko, a u biti rasizma ima jako puno”, rekla je Williams za Sky.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI