PODATAK KOJI NE ULIJEVA PREVIŠE SIGURNOSTI: Nećete vjerovati koliko je puta Hrvatska ‘kiksala’ bez Ćorluke!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tjedan dana uoči ogleda s Ukrajincima ozlijedio se jedan od najvažnijih igrača Čačićeve momčadi, Vedran Ćorluka.

Hrvatska nogometna reprezentacija 24. ožujka igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv opasne Ukrajine. Srećom, utakmica se igra na Maksimiru, a konačno će reprezentacijskom ogledu smjeti nazočiti i navijači. No, ne može baš sve biti idealno. Tjedan dana uoči ogleda s Ukrajincima ozlijedio se jedan od najvažnijih igrača Čačićeve momčadi, Vedran Ćorluka. Iz Saveza su potvrdili kako se Vedran neće oporaviti od ozljede zadnje lože, koju je zadobio u utakmici Lokomotiva i Spartaka, do kvalifikacijske utakmice.

Čačić ima tri opcije za Čarlijevu zamijenu, a najvjerojatnije će zaigrati Matej Mitrović koji je bio odličan protiv Kosova, Finske i Sjeverne Irske. Ipak, jedan podatak ne ulijeva baš previše sigurnosti. Naime, Hrvatska je pobijedila u svega dvije službene utakmice od sedam kada nije igrao Vedran Ćorluka.

Ćorluka je član reprezentacije do 2006. godine, a od tada pa do danas nije nastupao samo u sedam utakmica. U tih sedam utakmica Hrvatska je slavila samo dva puta, protiv Walesa u kvalifikacijama 2014. godine kada su slavili s 2:0 i Finsku u ovim kvalifikacijama za SP u Rusiji.

Najteži poraz bez Čarlija dogodio se na Wembleyju 2009. godine kada je Hrvatska poražena s 5:1, a potom smo gubili od Škota na Maksimiru 2013. godine, a bez Vedrana je Hrvatska odigrala remi s Turskom 2012. u dodatnim kvalifikacijama, kao i protiv Belgije 2012. (1:1), te protiv Italije pred praznim Poljudom 2015. kada je završilo 1:1.

No, pomalo straši podatak da je Hrvatska dobila samo dvije od sedam službenih utakmica u kojima nije bilo Ćorluke, protiv Walesa u kvalifikacijama za SP 2014., te već spomenutu Finsku.



Najteži poraz bez njega svakako je bio onaj protiv Engleza na Wembleyu 5:1, a izgubili smo i od Škota na Maksimiru 2013. Propustio je Ćorluka još remi (0:0) protiv Turske u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. (0:0), kao i podjelu bodova (1:1) protiv Belgije 2012., te 1:1 protiv Italije pred praznim Poljudom 2015.

Hoće li Čačićeva momčad moći bez moćnog komandanta obrane i osovine zadnje linije protiv Ukrajine, vidjet ćemo uskoro, ali nadamo se da će ga pričuvni igrači dostojno zamijeniti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI