POBUNA U DINAMU, ALI GADNO JE POGRIJEŠIO! Kocka se, a mogao bi gadno nastradati, evo zbog čega!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Da nevolja nikad, ma baš nikad ne dolazi sama, svjedoče događaji u Dinamu. I to u predvečerje, pa i praskozorje toliko bitnog uzvratnog dvoboja doigravanja za Ligu prvaka, protiv Sheriffa večeras u 21 sat.

Kristijan Jakić se otvoreno pobunio zbog činjenica da klub ne gleda blagonaklono na zanimanje kluba koji bi ga kupio.

I bez obzira na dramatičnost situacije kluba i momčadi čiji je još uvijek član, pod punokrvnim ugovorom, Jakić je izbjegavao treninge, nije dao provjeriti svoju ozljedu gležnja. Ukratko, svojim suigračima, bivšim i sadašnjim i tako nebitno hoće li biti budući, okrenuo leđa. I to u tako napetoj situaciji.

Neke stvari u profesionalnom nogometu valja shvatiti i razumjeti. Klub ima puno pravo prihvatiti ili odbiti ponudu za svog igrača. To je majka svih pravila. I tu je Jakić gadno pogriješio, makar ga očito njemački Eintracht iz Frankfurta želi.

A Dinamo, pak, koji plaća Jakića dobro, ima pravo reći ne. I tu počinje i prestaje ova priča. Makar ćemo mi još pričati o dotičnom događaju.



Kako se Dinamo odlučio prodati sjajnog Lovru Majera u francuski Rennes, za 12 milijuna eura plus naknadnih sigurno nekoliko milijuna eura bonusa, tako se u slaganju momčadi računalo baš na Jakića kao nasljednika u momčadi na njegovoj poziciji.

U ovoj situaciji još je i najmanje bitna utakmica protiv Sheriffa, bitno je neposredno buduće vrijeme, domaće prvenstvo, Europska liga, ili Liga prvaka,svejedno, Jakić je bio u tim kombinacijama, tim više što neće biti Majera.

Nepojavljivanje na treningu dva dana prije dvoboja sa Sheriffom i potom dan prije utakmice, opravdavajući to ozljedom – nije Jakićevo nikakvo opravdanje, već čisti pritisak koji se može okrenuti o kontrasmjeru.

Dinamo organizira i treninge za ozlijeđene igrače, ni tada se Jakić nije pojavio. Sve je bilo jasno. Jakić hoće da ga klub pusti u Eintracht, klub za to ne želi ni čuti.

Ogorčenje i bijes trenera Damira Krznara je razumljivo i  shvatljivo. Možemo mi Krznara kritizirati kako Dinamo igra u zadnje vrijeme, ali on je i kao trener dužan štititi interese kluba, a još ako je i računao na Jakićeve igračke usluge, naravno da mu se smračilo. I izbacio ga je iz momčadi. Pa, da je bio u kadru za utakmicu sa Sheriffom vjerojatno ne bi ni došao na utakmicu. Tako se ponašao.

Klub ima mehanizam disciplinirati takvog igrača, pa dovoljno je, makar i na svoju štetu, da mu ne odobri transfer. I što može učiniti Jakić? Apsolutno ništa, ta on je pod ugovorom. Može ne igrati, biti prebačen u drugu momčad, biti izvan izloga. Cijena će mu neminovno pasti. Da, klub će biti na gubitku, ali Jakić će imati veći gubitak.

Zapravo nam se čini da je sve napravio u korist svoje štete.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI