POBJEDA RIJEKE JE BITNA! Nije stvar samo u ‘osveti’, već u nečem puno bitnijem za Hrvatsku

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Svaka je pobjeda vrijedna za hrvatski nogomet, pa i ova Rijeke na gostovanju na Malti, protiv Gzire.

Koja je “slavu” u Hrvatskoj stekla eliminacijom Hajduka. Zaista ta malteška momčad nije ništa posebno, pa zato je i bila senzacija kada je zviznula Hajduka.

Rijeka nije odigrala naročitu, možda i blijedu utakmicu na toploj Malti, ali je pobijedila. I to je jedino bitno. Sigurnih 2-0 fino zvuči za uho.

Pogodak, prvi, koji je usmjerio utakmicu djelo je asistenta Tomečaka i strijelca Bušnje. Prije toga Rijeka je bila dosta pasivna, a Gzira se mučila organizacijom igre. Realno, utakmica je bila dosadna. Srećom, Rijeka kada je malo dodala gas zabila je i drugi gol, pa priča izgleda dosta fino. Zabio je Ampem, a puno posla napravio je Obregon.

Uvjereni smo da Riječani na svojoj Rujevici neće imati problema, kakvih je Hajduk imao kada je nastradao od ove baš skromne momčadi.



Trenera Rijeke Gorana Tomića još može veseliti da se u ovom dvoboju bez nekog ritma njegovi igrači sigurno nisu umorili.

A našu nogometnu javnost može veseliti i pobjeda kao takva, za koeficijent Hrvatske pri Uefinoj ljestvici. Skupljajući pobjede i bodove Hrvatska bi mogla jednog dana doći i do mjesta u Europskoj ligi, unosnijoj, jačoj i zanimljivijoj.

Sada imamo, podsjetimo, jedan klub u kvalifikacijama za Ligu prvaka, tri u eliminacijama za novu Konferencijsku ligu, dočim za Europsku ligu nemamo pravo. Slab nam je koeficijent. Zato je pobjeda Rijeke vrijedna, premda bila i protiv Maltežana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI