POBJEDA MLADIH VATRENIH: Finci dugo odolijevali Bišćanovim dečkima, jedan je detalj sve prelomio na našu stranu!

screenshot

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igrača do 21 godine, a nakon domaćeg trijumfa nad Azerbajdžanom (2-0), Bišćanovi izabranici su slavili s 2-0 na gostovanju u Finskoj.

Vodeći pogodak u 73. minuti postigao je Luka Sučić iz kaznenog udarca, a konačnih 2-0 je u 87. minuti postavio Marin Ljubičić.

No nije baš sve započelo prema željama Bišćana. Finci su na otvaranju utakmice imali zicer.  Promašio je Skytta prazan gol. Pandurova lopta na Libera koji je pogriješio u vođenju, a Skytta je nevjerojatno promašio… Uzeo je loptu riječkom veznjaku i krenuo na Pandura, obišao ga, a onda se spetljao.


U 17. minuti vidjeli smo prvu priliku Hrvatske. Izveli smo korner, lopta je po travi došetala do Antonija Marina koji je s desetak metara šalje preko gola.

U 42. minuti mladi Vatreni su pokušali s brojnijim snagama ispred finskog gola, Biuk je povukao, Šimić nakon toga ubacio na Josipa Šutala čiji je udarac glavom finski vratar Sinisalo lagano ukrotio. U nastavku akcije prošao je i Kačavenda, krenuo sam prema spomenutom Fincu koji mu je obranio udarac.Neizvjesnost je trajala do trenutka kad su mladi Vatreni pogodili s bijele točke što je prelomilo utakmicu našu stranu.

Nakon prva dva kola Hrvatska je sakupila maksimalnih šest bodova s gol-razlikom 4-0.

U sljedećem kvalifikacijskom ciklusu Bišćanovi izabranici će 8. listopada u Varaždinu ugostiti Norvešku, a 12. listopada gostovati u Azerbajdžana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI