PITALI SMO EKSPERTA ZA VRATARE TKO BI TREBAO BITI NA GOLU VATRENIH! Odgovori su nas iznenadili

Facebook

Tonči Gabrić! Dozvali smo ga za njegov stav tko bi trebao braniti za reprezentaciju u dvobovima protiv Azebajdžana i Mađarske 21. i 24. ožujka u Zagrebu i Budimpešti. Vratar kojeg pamte generacije. I navijači reprezentacije, Hajduka, Rijeki, PAOK-a, Splita, Čelika i Pazinke. Osim sjajne igračke karijere Gabrić zna kako raditi s vratarima, plod njegovog rada danas su i Lovre Kalinić, prije i sam Subašić i cijela plejada golmana koji se uspješno snalaze u profesionalnom nogometu…

Uvjeren sam da se u reprezentaciji treba poštovati hijerarhija, ono što je davno jednom rekao Slaven Bilić, U reprezentaciju se teško ulazi i još teže ispada. Dobro, ja sam Kalinića godinama trenirao, čak smo i prijatelji, ali to nema veze s mojim mišljenjem, Jer, ja vam silno cijenim i Livakovića”.

Kao biste ga opisali?

Dinamov vratar je oličenje je sigurnosti, nije parader, nije sklon riziku, uvijek dobro postavljen. Uživam kako se ponaša na vratima i nesumnjivo je zaslužio biti na popisu izbornika. Odlično je građen i sjajno usredotočen, on će voditi veliku bitku danas-sutra za mjesto reprezentaciji, ali u ovom trenutku Kalinić je iskusniji. Iako nekoliko utakmica nije branio”.

Kalinić se bori za mjesto u momčadi Ville. Koliko to što ne brani može imati utjecaj na formu?



Kako kod koga? Sjećam se tisuće treninga s Lovrom Kalinićem. Vratarski treninzi su drugačiji nego kad treniraš s ostatkom ekipe jer se tada igra na dva gola. Inače, treninzi znaju biti i jako naporni, puno je padova i bacanja po terenu, a to je za mene i patnja i uživanje u isto vrijeme, mislim da sam to naučio i Kalinića. On vam je takav tip, što je pod većom sumnjom to još žešće trenira. Zao ja tu ne bih ništa mijenjao, a mislim da bi se s time složio i njegov konkurent Livaković, koji će danas-sutra biti u sličnoj situaciji, kad se dokopa mjesta prvog vratara u nacionalnoj momčadi.

Koji su vratari po vašem ukusu?

Po meni su najbolji vratari u Engleskoj, Tamo je svaki vratar vrh vrhova. Baš svaki vratar mora znati igrati nogomet. Velika je revolucija u nogometu, golman mora znati igrati, biti kompletan na crti, u izletavanju. Courtois i De Gea su top, a Neuer je priča za sebe”, završava Gabrić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI