PETKOVIĆ OTVORENO O SITUACIJI U SVLAČIONICI ‘Hrvatska, oprosti mi! Iznenadit će vas što ću sad otkriti’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 21 sat na Hampden parku u Glasgowu igra  odlučujuću utakmicu za prolazak skupine protiv domaćina Škotske.

Našima igra samo pobjeda kako bi osigurali prolazak u osminu finala Europskog prvenstva.

Bruno Petković i Joško Gvardiol najavili su utakmicu koja nas očekuje u utorak. Obično izbornik Dalić “gurne” dvojac koji će sigurno započeti, pa je vjerojatno da će se to i dogoditi u utorak.

Napadač Dinama svjestan je da je dojam dosta – loš.

“Bili smo dosta ispod očekivanja. Govorim generalno o igri, kakve mogućnosti imamo, a što smo pokazali.”, rekao je, a onda je kritizirao i sebe:



‘Nisam na nivou koja javnost očekuje’

“Nisam na nivou koji očekujem od sebe, vjerojatno javnost očekuje više nego ja, ali ne mogu ne naglasiti da nikad nije izostajalo borbe, trke ni želje, ništa od tih faktora s kojima možete reći da se ne gine za dres.”, dodao je.

Otkriva da je atmosfera u momčadi fantastična unatoč neki drugim informacijama koje se pojavljuju u javnosti.

“Neću ulaziti u nepotrebne konflikte s novinarima, ali atmosfera je fantastična, što zvuči čudno s obzirom na prikazano i na očekivanja javnosti. Ne mogu reći da imamo ikakve probleme u momčadi, družimo se, kolegijalni smo. Sve je na jako dobrom nivou. Naš je posao da se to vidi na vani, jedino je mjerilo teren i to je jedina stvar koja nam fali.”

Taktika za Škotsku…

“Neke stvari će biti drugačije, nema sumnje. Ali nas je tu 26, ne vjerujem da će se netko postaviti da on treba igrati. Imamo momčad koja je iznad svakog pojedinca i tako se trebamo ponašati. Svatko treba imati poštovanje prema kolegama i nikad neću reći da ja trebam igrati”, kazuje Petković.

Neće zaboraviti onu svoju priliku…

“Ma gledajte, nitko ne bi bio sretniji od mene da je ta lopta ušla. Dosta puta bih napravio lažnjak, kad vidim da stoper ide u blok. Ali nekad sreću treba zaslužiti, a ja iz nekog razloga možda nisam zaslužio odlučiti tu utakmicu. Na meni je da se nastavim truditi i raditi. Sav trud bude nagrađen, nekad prije, nekad kasnije. Nepotrebno je da se vraćam na to. Dosta puta bio sam u situaciji da imaš neku priliku i ne ide, ali jedna utakmica sve to promijeni. Ne gledam negativno, sve što sam napravio sam analizirao. U drugoj ću situaciji sigurno biti spremniji.”

O Škotskoj još malo…

“Pa to je jako tvrda i čvrsta ekipa. Remi s Engleskom dovoljno govori o njima. Tek ćemo pogledati dublje analize. Vidio sam da djeluju jako homogeno, brane se u čvrstom bloku, istrčavaju kontre s nekoliko igrača. Tu smo da se fokusiramo na nas, složiti kako bi što bolje to nama odgovaralo. U tom slučaju kvaliteta bi trebala prevladati.”

Potom je riječ uzeo naš najmlađi reprezebtativac Joško Gvardiol koji je idući izašao pred novinare.

Kako si zadovoljan svojom igrom na Euru?

Naravno da nisam zadovoljan igrom protiv Engleske jer je rezultat bio negativan. Ne volim gledati individualnu izvedbu, više na momčad i rezultat. Volim biti samokritičan prema sebi jer znam što je realno, ništa ne treba preuveličavati. Protiv Engleske sam igrao na jako niskom nivou. Prva utakmica od prve minute, veliko natjecanje, bio je prisutan veliki strah, ali s vremenom će to nestati.

Kakva je atmosfera u reprezentaciji?

Kad se u klubu dogodi poraz, svi gledaju u pod. Puni su negativne energije. Ali ovdje je sve drugačije u pozitivnom smislu. Mema okretanja leđa pojedincima nego su svi tu kao podrška. Kad si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za iduće utakmice.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI