Petev: ‘Sram me ovakvog Dinama, pa Ćorić nema snage ni za pola sata’! Antolić: ‘Ne izgledamo kao momčad’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U 29. kolu Erceg i Futacs donijeli su gostima pobjedu i dodatno srušili šanse Dinamu da uzme naslov prvaka. Dinamo je imao pregršt prilika, ali izostala je kvaliteta u završnici.

Dinamo je nakon devet godina po prvi puta poražen od Hajduka na Maksimiru. U 29. kolu Erceg i Futacs donijeli su gostima pobjedu i dodatno srušili šanse Dinamu da uzme naslov prvaka. Dinamo je imao pregršt prilika, ali izostala je kvaliteta u završnici. Da stvari nisu baš najbolje nakon utakmice otkrio je Domagoj Antolić, kapetan Dinama.

“Nažalost izgubili smo, ali Hajduk je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Naslov je sada još dalje, kao i Rijeka i moramo analizirati zašto se ovo dogodilo. Moramo biti samokritični i nadati se da će Rijeka negdje kiksati. Hajduk nas nije iznenadio, mi ne izgledamo dobro zadnje vrijeme i trebamo se pokrenuti. Cijela ova situacija oko Soudanija ne smije biti alibi”, kazao je Antolić.

Kaže kako je tužan, ali da nije plakao. “Nisam plakao, ali sam tužan. Šansa smo imali, ali nismo ih iskoristili i nemamo se pravo žaliti. Do kraja prvenstva će biti jako teško stići Rijeku”, veli Domagoj pa još jednom ističe kako zadnje tri utakmice izgledaju loše i kako će biti još teže stići Rijeku.

Trener Dinama, Ivajlo Petev bio je izrazito kritički nastrojen prema svojoj momčadi. “Bila je ovo jedna od najgorih utakmica Dinama u mojem mandatu. Meni je bilo nevjerojatno ovakvo ponašanje naših igrača, nevjerojatan pristup, a imali smo previše individualnih grešaka. Bili smo bez samopouzdanja, nesigurni, primili smo dva jeftina gola. Kao trener jedino se mogu ispričati navijačima koji su došli na stadion i bodrili nas”, započeo je Petev.

“Ovakvim ponašanjem nismo zaslužili pobjedu. Pa Ante Ćorić nije spreman za više od 30 minuta! Svaki dan treniram zajedno s igračima, ali nije kriv niti jedan igrač, krivi smo svi skupa. Sram me je gledati ovkav Dinamo. Ne možemo igrati dobro kada podbaci više od osam igrača”, napominje Petev.



Rijeka je sve dalje, je li prvenstvo sada gotovo?

“Rijeka sada ima veliku prednost, a za ovo smo si sami krivi”, kratko kaže Petev.

Petev kaže kako je on najviše odgovoran za ovaj debakl. “Trener je uvijek prvi krivac i ja preuzimam odgovornost. Sigurno je da sam prvi kriv za ovo. U ovakvoj utakmici momčad ne smije imati takav pristup, ovo je najveći derbi u Hrvatskoj. Sve i da nismo trenirali četiri dana moralo smo bolje izgledati”, pomalo ljutito će Petev.

Je li možda cijela trakavica oko Soudanija poremetila ritam u momčadi.

“Mislim da nije. Šteta da je danas sve ovo palo na Soudanija. Nije imao sreće, promašio je par prilika, ali ne može sam igrati. On je jedini bio na razini, da su drugi igrali kao on bilo bi bolje”, zaključuje Petev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI