PERKOVIĆ DOMINANTNA NO ONDA JE PRORADIO I BIJES: ‘Ovo je potpuno nedopustivo’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sandra Perković uspješno je započela nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kvalifikacije u bacanju diska nisu donijele problem za 31-godišnju Zagrepčanku. Bila je najbolja u svojoj kvalifikacijskoj skupini uz hitac od 63.75 metara u prvoj seriji, a time je prošla u finale kao sveukupno treća nakon završetka kvalifikacija.

Bolje od Sandre bile su Amerikanka Valarie Allman i Indijka Kamalpreet Kaur, Allman sa 66.42 metara, a Kaur s točno 64 metra u drugoj kvalifikacijskoj skupini. U toj grupi nastupila je Marija Tolj, druga hrvatska predstavnica, koja je uz hitac od 61.48 metara završila na sveukupno nesretnom 13. mjestu, korak do finala. Tolj je finale pobjeglo za samo četiri centimetra.

Perković je nakon obavljenog posla u borbi za finale bila sretna kako je to prošlo, ali mučile su je druge stvari. O njima je govorila u izjavi pred kamerama HTV-a.


Iskusna hrvatska diskašica požalila se na loše uvjete na stadionu za trening u Tokiju. Otkrila je da se čak 130 bacačica ‘gužvalo’ na samo jednom jedinom krugu za bacanje, zbog čega je tijekom svojih treninga stigla baciti disk samo sedam puta. Pripreme inače izgledaju puno drugačije, s više od 100 bačenih hitaca.

Pored toga, Perković je bila nezadovoljna i zbog toga što tijekom prvih nekoliko dana u Tokiju uopće nije mogla na stadion, zbog pravila karantene kako ne bi došlo do širenja koronavirusa. ‘To je nedopustivo’, rekla je Sandra, dodajući da uvjeti nisu isti za sve jer u američkoj ekipi imaju sve svoje, s posebnim mjestom na kojem treniraju.Nakon što je bez problema odradila kvalifikacije, Perković je pozvala sve da budu uz nju i prate finale koje je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 13 sati po našem vremenu.

Sandra će se boriti za svoje treće olimpijsko zlato, nakon uspjeha 2012. u Londonu i ’16. u Riju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI