PERIŠIĆ POTPISAO ZA TOTTENHAM: Englezi tvrde da će zarađivati pravo bogatstvo, Interu poslao posljednji pozdrav

Ivan Perišić je novi igrač Tottenhama. Hrvatski reprezentativac s engleskim prvoligašem potpisao je ugovor na dvije godine. Nakon što je igrao u Francuskoj (Sochaux), Njemačkoj (Borussia Dortmund i Bayern) te Italiji, 33-godišnji krilni igrač okušat će se i u Engleskoj. Sve je potvrdio i klub na svojim stranicama.

Besplatno je stigao u redove Premierligaša koji je sezonu završio na četvrtom mjestu te će u njihovim redovima iduće sezone igrati u Ligi prvaka. Posebno ga je htio njegov bivši trener iz Intera s kojim je osvojio naslov prvaka Antonio Conte.



No prije nego li je potpisao za Tottenham hrvatski reprezentativac ranije se na Instagramu oprostio od Intera.

“Nakon 254 utakmice, 55 golova i 49 asistencija, tri trofeja i 18.934 minute koje sam proveo na terenu noseći ovaj slavni dres, moje putovanje ovdje došlo je do kraja. Iako svaki kraj znači ujedno i novi početak, važno je prisjetiti se svega što se događalo zadnjih godina i pokazati najdublju zahvalnost za sve što smo postigli. Bilo je ovo nezaboravno iskustvo za mene i moju obitelj. Cijelom klubu, mojim suigračima, trenerima i zaposlenicima te najvažnije – navijačima, želim poručiti da će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Osjećam se privilegirano jer sam igrao za ovaj klub”, poručio je Perišić na svom Instragramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Perišić (@ivanperisic444)

Prema The Telegraphu i još nekoliko izvora, Perišić bi u Londonu trebao zarađivati oko 180 tisuća funti tjedno, odnosno 210 tisuća eura. Na mjesečnoj bazi bi to značilo da će u džep pospremiti malo manje od milijun eura.

U konačnici, na godišnjoj razini trebao bi zarađivati malo manje od 11 milijuna funti, odnosno malo manje od 13 milijuna eura, što znači da mu Tottenham nudi više nego duplo veću plaću od one koju je ponudio Inter. Koliko ga zapravo cijene pokazuje da bi trebao treći najplaćeniji igrač Spursa iza Sona i Kanea.

“Jedva čekam start sa Spursima. Kada sam stupio u kontakt s trenerom rekao sam mu da bio želio igrati u Premiershipu. To je trenutak koji jedva čekam,” rekao je Ivan u razgovoru za klupsku tv Tottenhama pa se dotaknuo Antonia Contea:

“Privilegija je raditi s takvim trenerom kao što je Conte. Odlično smo surađivali u Italiji, osvojili smo naslov prvaka Italije. Bila je to sjajna godina. Conte živi za nogomet, svake minute, svakog dana. Volim njegov karakter”, rekao je Ivan i otkrio kako je pratio novi klub:

“Pratio sam što se događa, a nakon pobjede protiv Arsenala postalo je jasno kako će Tottenham igrati u Ligi prvaka, što me raduje. Tottenhamu donosim i dosta iskustva jer sam igrao u velikim klubovima,” naglasio je hrvatski reprezentativac u intervjuu za klupsku stranicu.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI