PELE PONOVNO U BOLNICI! Nastavlja kemoterapiju zbog tumora debelog crijeva

Wikipedia

Bivša brazilska nogometna zvijezda 81-godišnji Pele ponovno je primljen u bolnicu zbog raka debelog crijeva koji mu je dijagnosticiran u rujnu 2021., objavila je zdravstvena ustanova u kojoj se liječi.

U priopćenju se navodi kako je “zdravstveno stanje ‘kralja’ Edsona Arantesa do Nascimenta ‘dobro i stabilno’ i ovih dana treba biti otpušten iz bolnice”.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim nogometašem svih vremena, dolazi u kliniku barem jednom u mjesec dana radi pregleda i nastavka kemoterapije zbog tumora debelog crijeva koji mu je otkriven u rujnu, naglasila je njegova obitelj.

Jedini igrač koji je trostruki svjetski prvak (1958., 1962. i 1970.), bio je hospitaliziran u veljači na dva tjedna zbog urinarne infekcije koja mu je otkrivena na redovitom pregledu.

Prije nego mu je tijekom boravka u bolnici između kolovoza i rujna 2021. dijagnosticiran rak debelog crijeva, bivša zvijezda Santosa i brazilske izborne vrste hospitalizirana je 2019. u Parizu zbog bubrežnog kamenca. Nakon povratka u Sao Paulo kamen mu je uklonjen.



Legendarni broj 10 još je 2014. primljen na odjel intenzivne skrbi zbog urinarne infekcije lijevog bubrega pa je morao na dijalizu, pošto je 70-ih ostao bez desnog zbog športske ozljede.

Ima i problema s kukovima te se u zadnje vrijeme u javnosti pojavljuje s hodalicom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI