PAO REKORD U ZADNJIM MINUTAMA! Chelsea doveo Fernandeza za 120 milijuna eura iz Benfice, čime je završio prijelazni rok u Ligama petice

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pao je rekordan transfer engleskog Premiershipa u zadnjim minutama prijelaznog roka.

Enzo Fernandez (22) za 120 milijuna eura Chelsea potpisuje ugovor do ljeta 2031. godine! Kako javlja Romano, ništa se nije promijenilo u zahtjevima igrača, koji je od početka priče, koja je trajala mjesec dana, htio doći u Chelsea.

Momčad iz Londona spremna je platiti rekordan iznos za argentinskog veznjak, a obavljeni su i lječnički pregledi se obavljaju, dok su odvjetnici činili sve kako bi transfer priveli koncu na vrijeme. Argentinac će u srijedu odletjeti privatnim avionom za London gdje će biti predstavljen.

Fabrizio Romano je prenio kako su Chelsea i PSG dogovorili sve oko posudbe Hakima Ziyecha do ljeta, ali papiri nisu poslani na vrijeme, pa za sada posao nije sklopljen po pravilima. Iako je marokanski internacionalac ovog podneva prošao liječnički pregled u Parizu, neće postati novi igrač aktualnog prvaka francuskog prvenstva za koje ga je ugovor vezati do 2025. godine.

Ove sezone mučio se s borbom za mjesto u prvih 11 u londonskoj momčadi kod trenera Grahama Pottera, sakupio je tek deset ligaških nastupa u kojima je većinom ulazio s klupe, a zabilježio je svega jednu asistenciju. Ipak, bio je izvrstan u svojim izvedbama na Svjetskom prvenstvu u Katru gdje je bio glavna zvijezda Maroka u njihovom povijesnom pohodu koje je završilo poraz u borbi za treće mjesto.



Romano javlja kako je dokumentacija za Marcela Sabitzera (28) iz Bayerna poslana na vrijeme te kako će svakako postati igrač Manchester Uniteda. Manchester United ekspresno je reagirao nakon ozljede Christiana Eriksena u utakmici FA Kupa (3:1) protiv Readinga, zbog koje će Danac dva do tri mjeseca biti izvan travnjaka.

Zamjenu za njega pronašli su u Sabitzeru koji je na Old Trafford došao iz Bayerna na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa, a austrijski veznjak uputio se prema Manchesteru gdje će obaviti liječnički pregled. Za Bayern je nastupio 54 puta, postigavši ​​dva gola, otkako im se pridružio iz RB Leipziga u ljeto 2021. godine.

Foto: Guliver Image

Pedro Porro je novi igrač Tottenhama. Novi suigrač Ivanu Perišiću priključit će se odmah, ali do ljeta će ostati igrač lisabonskog Sportinga na posubi u Londonu. Tottenham će ga nakon toga otkupiti za 42,5 milijuna eura, a večeras će sletjeti u London obaviti formalnosti. Porro pokriva poziciju desnog beka i veznog igrača, a ove sezone za Sporting je odigrao 19 utakmica i zabilježio dva gola uz šest asistencija.

Redove Nottingham Foresta pojačat će i 33-godišnji brazilski stoper Felipe, koji na Otok stiže iz Atlético Madrida, u koji je došao 2019. iz Porta za 20 milijuna eura. Ugovor s Nottinghamom potpisao je do lipnja 2024., a u dresu madridskog kluba upisao je 113 nastupa s četiri postignuta pogotka, a ima i dva nastupa za izabranu vrstu Brazila.

Keylor Navas je i službeno završio posao oko odlaska na posudbu u redove engleskog premierligaša Nottingham Foresta, a kako neće biti opcije otkupa ugovora, Navas će se na ljeto vratiti u PSG.

Arsenal je iz Chelsea u transferu vrijednom 12 milijuna eura uz dodatne bonuse doveo iskusnog talijanskog veznjaka Jorginha (31). Ugovor je potpisan na godinu dana, a imat će opciju produljenja na još jednu godinu. Ove sezone odigrao je čak 25 utakmica u svim natjecanjima, ali se već neko vrijeme šuškalo o njegovom odlasku iz Chelseaja.

Nakon neuspješne epizode u Rijeci, 32-godišnji branič Mateo Pavlović seli u francuski Saint-Étienne. Igrač koji je ljetos stigao na Rujevicu iz francuskog Amiensa nije ispunio očekivanja, a sada će pokušati pomoći najtrofejnijem francuskom klubu (10 naslova državnog prvaka).

Nakon što su prošle sezone ispali iz Ligue 1, sada se nalaze na predzadnjem mjestu u drugoj ligi i nadaju se da će im dolazak Pavlovića pomoći u borbi za ostanak. Karijeru je započeo u Zagrebu, a nakon što se u tri sezone nije nametnuo u Werder Bremenu, prešao je u Angers gdje je igrao pet uspješnih sezona prije nego li je otišao put Amiensa.

Minhenski Bayern službeno je objavio kako je na posudbu do kraja sezone, iz Manchester Cityja, došao 28-godišnji portugalski nogometaš Joao Cancelo. Nakon Svjetskog prvenstva Cancelo je sve češće gubio sigurnu poziciju u prvoj momčadi Manchester Cityja nakon čega su krenule priče da bi mogao napustiti Etihad.

To se i dogodilo, a na kraju sezone Bayern će imati mogućnost otkupa njegovog ugovora. Otkupna klauzula ovog igrača je 70 milijuna eura. Ove sezone je Cancelo upisao 26 nastupa za City te je pritom postigao dva pogotka uz pet asistencija, ali na posljednje tri utakmice nije uopće nastupio.

U posljednje tri sezone Cancelo je stalno bio u najboljoj momčadi Premier lige na poziciji lijevog beka, a u klub je došao 2019. godine iz Juventusa. Karijeru je počeo u Benfici, a još je igrao za Valenciju i milanski Inter.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI