PA ŠTO MU SE DOGAĐA KAD TAKO PROMAŠUJE? Ali nije se samo on osramotio, slijedi dramatična završnica

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski navijač ovu utakmicu i osvajanje tek boda protiv Slovačke mogao je doživjeti poput gledatelja u cirkusu. Toliko akrobacija, preokreta i nevolje, neki su igrači izgledali kao klaunovi dočim su drugi skakali bespotrebno po trampolinu. Istovremeno, Rusija je pobijedila Sloveniju u gostima i pobjegli nam Rusi na dva boda viška na vrhu naše kvalifikacijske skupine.

I to puno mijenja na stvari, Hrvatska će morati očito pobijediti Rusiju u Splitu 14. studenog u posljednjem kolu natjecanja, jer tri dana prije i Hrvati i Rusi igraju protiv autsajdera, mi protiv Malte u gostima, Rusi čekaju Cipar.

A dvoboj u Osijeku potvrdio je ranjivost naše obrane, alij e i pokazao koliko nam nedostaje Kovačić, pa čak i kada je u skromnijem izdanju. Dvaput je Hrvatska gubila, vraćala se, ma jest i stvarala je prigode. No, i visila je na konopcima.

Slovačka je iskusna, zrela, dobra momčad, koja zna što hoće ali i zna što neće. Slovaci su hitri u protunapadima i tu su nam zadavali puno problema, a naša vrsta kolikogod se trudila pred gorljivom osječkom publikom nije imala snage napraviti potpuni preokret. Ili jest, ali sudac je zbog izgleda milimetarskog zaleđa poništio Vlašićev pogodak.

Ruku na srce, moramo biti iskreni prema sebi, ovo je bilo loše izdanje naše momčadi i to ponajprije zbog propusnosti obrane i veznog reda kod slovačkih protuudara. Ako pogledamo statistiku, Hrvatska je imala 11 udaraca u okvir vratiju, Slovačka samo dva, a rezultat je 2-2. Dakle, nešto se igralo, trudilo se, pa ćemo stoga kritizirati i napad.



Kramarić je dao pogodak, ali je zapucao pritom još tri-četiri šanse, pa ono što Vlašić pred kraj utamkice nije spremio u mrežu graniči s neznanjem, i Brozović se malčice osramotio. Očito je nervoza učinila svoje.

U redu, znamo sada na čemu smo. A dobili smo pljusku upozorenja. I to samo takvu. Dakle, Rusiju treba pregaziti, sada nam bod nije dovoljan. Uostalom, kako uopće igrati na bod? TO još niti jedan trener na svijetu nije otkrio.

I svjesni smo da Hrvatska može tu mirnu ali očito usredotočenu Rusiju dobiti. Može i mora. Dosad u dodatnim kvalifikacijama nismo nikad pali, ali zašto to uopće još jednom probati? Ne s tako poroznom obranom kao protiv Slovaka i jalovim napadom, dakako.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI