Ovo su najveći propusti na zadarskom ‘korona-festu’: Ulazio je tko je htio, nije se testiralo, nije bilo dezinficijensa…

Hrvatski teniski savez (HTS), kao organizator hrvatskog dijela Adria Toura, koji se protekli vikend održavao u Zadru, napravio je niz propusta u organizaciji turnira.

Ovo su najveći propusti koji su se dogodili, piše Jutarnji.

Igrači i timovi nisu bili testirani na koronavirus

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kaže kako oni nisu propisali testiranje, ali da su organizatori to mogli napraviti na svoju ruku u dogovoru s epidemiolozima, kao što rade neki klubovi Hrvatskoga nogometnog saveza.

Tribine pretrpaneHZJZ je za natjecanja propisao da se smiju održavati uz gledatelje, ali sa smanjenim kapacitetima, odnosno s trećinom. Prema fotografijama koje su objavljene, nitko se toga nije pridržavao.

Na stadion ulazilo kako god je tko htio

Na stadion je ulazio kako je tko htio, nisu se ni ulaznice kontrolirale, a kamoli da su se uzimali kontakti posjetitelja.

Na ulazu nije bilo dezinficijensa

Iako je HZJZ propisao upute u kojima dozatori dezinficijensa moraju biti postavljeni na nekoliko mjesta, na ovom turniru toga uopće nije bilo. Direktor WTA turnira u Bolu Feliks Lukas kaže kako dezinficijensa nije bilo niti na ulazu na stadion, a tek kada je on reagirao u četvrtak na svojem Facebook profilu, dezinficijensi su postavljeni u VIP prostore.

Osoblje se nije pridržavalo mjera

Nitko od osoblja nije nosio maske, službeni vozači također se nisu pridržavali mjera zaštite od zaraze, na ulazu na stadion nitko nije kontrolirao ulaznice. Kao tournament office služio je kafić u sklopu objekta, a tamo je bio i jedini WC koji su koristili i igrači i gosti. Osoblje, svjedoče posjetitelji, nije znalo uopće što treba raditi niti su usmjeravali posjetitelje na pridržavanje mjera, a niti sami ih se nisu pridržavali.

Organizirana dodatna događanja za djecu

Organiziran je Kid’s day u sklopu turnira gdje se  skupina djece družila sa zaraženim tenisačem Bornom Ćorićem i Novakom Đokovićem, koji još čeka nalaze testa. Druženje s djecom organizirano je sat i pol nakon košarkaške utakmice, a djeca su se naguravala za selfieje s najboljim tenisačem svijeta, a to nitko nije mogao kontrolirati.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI