OVO SU IZGLEDA DANI MARKA LIVAJE: Prvi hat trick u karijeri bacio navijače Hajduka u trans!

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ovo su dani Marka Livaje. Fantastični napadač sam je pobijedio Istru u ne baš lijepoj i dopadljivoj predstavi. No sve je lako kad imaš Marka Livaju.

Upravo to je napravio Hajduk na potencijalno teškom gostovanju u Puli kod Istre 1961 (3-1). Prvo poluvrijeme je unatoč inicijativi Bijelih završilo bez golova. No onda je u drugom poluvremenu stvar u svoje noge uzeo Marko Livaja.

Nastavak je iznjedrio dva jedanaesterca, za Hajduk. Opravdano dosuđena,  uporna obrana i prebacivanje težište igre u kazneni prostor Istre moralo  je tako završiti.

Oba jedanaesterca čak i atraktivno zabio je Marko Livaja. Pa je potom konačno viđena i kvalitetna akcija, proigravanje Krovinovića za Livaju koji je opet bio strijelac.

 



Hajduk je zasluženo trijumfirao,  time još uvijek  potvrđujući da ga ove sezone zanima vrh ljestvice. Ipak, igra koju je predvela momčad trenera Gustafssona, tog samozatajnog Šveda, nije ni blizu nekog šampionskog zdanja. No,  kada natrpaš suparnika s nekoliko golova onda se može reći da si igrao točno toliko koliko je dovoljno.

Uglavnom, Istra 1961  na svom terenu bila je potpuno bezopasan suparnik. Orijentiravši se samo na obranu sama si je  otkopala jamu u koju je upala.  Hajduk to u prvome dijelu nije znao na pravi način iskoristiti, u nastavku s malo žešćim pritiskom sve se odčepilo,    prvi jedanaesterac, pa drugi, dva gola i onda se opet ukazao Livaja.  Tri gola Livaje odjeknuti će u našem nogometnom prostoru!

Istina, domaći su u zadnjim sekundama postigli gol, nakon slabe intervencije opet Kalinića. No, to ništa ne mijenja na zaključku, Istra se  samo branila, otvorila se tek  nakon primljenog trećeg gola, ili se Hajduk povukao siguran u pobjedu.

Već smo davno zaključili kako je Hajduk  s Livajom potpuno druga momčad nego bez njega.  Na krilima njegove forme koja sad postaje i na neki način liderska Hajduk se čvrsto drži na vrhu ljestvice. Dajući svojim strpljivim navijačima  i optimizam i fanatizam da se i sezona može završiti trijumfalno.  Nema ništa ljepše od mašte. A kad se ostvari onda je  to antologija. Vidjeti ćemo..

Na kraju, nije pretenciozno reći: Dani  Marka Livaje i dalje  traju!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI