OVO SE VEĆ DUGO NIJE DOGODILO: U udarnom sastavu protiv Škotske četvorica Dinamovaca

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu hrvatski prvak Dinamo u reprezentaciji ima pet igrača, Dominika Livakovića, Brunu Petkovića, Luku Ivanušeca, Mislava Oršića i Joška Gvardiola. Na prvenstvu za Makedoniju nastupaju i Arijan Ademi i Stefan Ristovski.

Na popisu Miroslava Blaževića 1998. godine bilo je čak šest igrača Dinama, a moglo ih je biti i sedam da nije došlo do svađe između Igora Cvitanovića i Ćire.

U utorak bi čak četiri igrača Dinama mogla bi biti u prvih 11 s obzirom na dosadašnje igre.

Pretpostavka je da će Livaković standardno biti na golu, lijevog beka bi trebao igrati Joško Gvardiol, Bruno Petković bi bio usamljeni napadač, a desno krilo bi mogao igrati Luka Ivanušec s obzirom na predstavu protiv Čeha. Na klupi bi trebao ostati Mislav Oršić, iako ima više zabijenih golova od ostale četvorice.

Poslije “brončane generacije”, nastupilo je manje slavno razdoblje za Dinamovce. Tomislav Butina bio je jedini Dinamov igrač koji je putovao na prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine te je upisao nula minuta na natjecanju. Euro 2004. bila je prava anomalija jer se na popisu Otta Barića nije našao ni jedan Dinamov igrač.



2006. godine u Njemačku su otišli samo Luka Modrić i Ivan Bošnjak, a na Europskom prvenstvu 2008. također samo dva igrača. Ognjen Vukojević samo je zamjenio Ivana Bošnjaka, a drugi putnik ostao je Modrić.

Četiri godine kasnije broj Dinamovaca u reprezentaciji opet raste. Petorica igrača našla su se na popisu, iako je minute upisao samo Domagoj Vida. Jedan Dinamovac 2014. u Brazilu bio je Marcelo Brozović.

Ante Ćaćić je pozvao četvoricu, a Zlatko Dalić pak samo jednog.

Ako se Zlatko Dalić odluči za opciju s četiri Dinamova igrača u prvoj postavi, bit će to tek treći put da se to dogodilo. Prethodna dva su bila te slavne 98′. U utakmici protiv Japana igrali su Ladić, Šimić,Prosinečki i Jurčić, a protiv “Gaučosa” Ladić, Marić, Šimić i “Žuti”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI