OVO MUČENJE SMO PLATILI 20 MILIJUNA KUNA: ‘Pa sprintaj nazad je**mu mater. Igrajmo kao ljudi!’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Da će Tunis namučiti Hrvatsku nakrcanu NBA zvijezdama i to k tome na domaćinskom turniru u Splitu, apsolutno nitko nije očekivao, ali kad su u pitanju naši košarkaši onda to i više nije neka senzacija.

Nakon nevjerojatne drame u završnici, naši košarkaši su se izvukli, pobijedili 75-70 i izborili polufinale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Na papiru to zvuči sjajno, iako u praksi Hrvatska je sve samo ne kandidat za Olimpijske igre. Kad se sjetimo kako smo igrali u Italiji prije pet godina i na kraju s Acom izborili Brazil, to je – “nebo i zemlja”.

“Kad imate momčad koja inače u cijeloj utakmici zabije oko 60 koševa, a nama su ubacili 52 poena samo u drugom dijelu, tad to nikako nije dobro”, govorio je Veljko Mršić, izbornik, za Sport Klub.

Očito je da nema nikakvih garancija, pa niti +14 na poluvremenu nije baš previše značilo. U nastavku sve je stalo, u napadu beizdejni, u obrani propusni do te mjere da su Tunižani trpali koš za košem.



Trebali su to biti dani košarke u Splitu, no zasad, barem u reprezentaciji, čini se da svi razmišljaju o godišnjem odmoru. Prvo smo doživjeli poniženje od strane Ace Petrovića i njegovog Brazila u utakmici u kojoj smo poraženi s čak 27 razlike, a sad i mučenje protiv apsolutnog autsajdera.

I ništa nije besplatno u cijeloj ovoj priči, jer Vlada je istresla oko 20 milijuna kuna ne bi li upravo Split dobio domaćinstvo, a samim tim bi se pogurali izgledi Hrvatske za plasman na Olimpijadu, tamo gdje su košarkaši sjajno igrali 2016. godine. Čini se da je to bačen novac, barem kad se vidi kako igramo.

“Pa sprintaj nazad je**mu mater. Igrajmo kao ljudi!”, vikao je izbornik tijekom utakmice.
Bila je tolika drama da nas je Ukićev skok kod 72:70 spasio potencijalnog debakla. Slijede Nijemci u polufinalu. Ako ovako budemo igrali, to nikako neće biti dobro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI