OVO JE NEŠTO SASVIM DRUGO! Dalić o atmosferi u momčadi pred Bugare: ‘Nitko nije želio otići nakon Slovenije,reprezentacija je kult’

Foto: Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon remije protiv Slovenije, golom koji smo primili u zadnjim sekundama susreta pripremne utakmice u Dohi slijedi nam i drugi ogled, onaj protiv Bugarske u utorak od 16  sati po našem vremenu.

Taj susret najavili su izbornik reprezentacije Zlatko Dalić i Mario Pašalić. Već je najavio da će za susret s Bugarima staviti potpuno novu momčad te će dati priliku svim igračima.

“Stoperi će biti Škorić, Vida i Ćaleta-Car, na lijevom boku Barišić, na desnom možda Juranović, iako će mu to biti onda druga utakmica. U veznom redu će biti Moro, Pašalić i Majer, a u napadu Vlašić i Livaja. Jedino smo u maloj dvojbi kad je u pitanju desni bok, neću vam reći o kome razmišljamo jer ćete oko toga raditi dramu. Cilj je probati ovaj sastav i, naravno, pobijediti utakmicu”, kazao je Dalić još u nedjelju.

“Bilo bi zaista lijepo pobjedom završiti ciklus ovdje. Rekao sam već, promijenit ćemo sastav. Igrat će oni koji su manje igrali u prvoj utakmici. Želimo odmoriti ove iz prve utakmicu, a i dati šansu svima drugima koju su tu sa nama. Respektiramo našem protivnika, želimo dati svoj maksimum i pobijediti utakmicu”, kaže Dalić u najavi utakmice.

Jedno od pitanja koja su postavljena Daliću bilo je i pitanje desnog beka.



“Na treningu ćemo riješiti tu situaciju, tko i kako. Ćaleta-Car će igrati drugu utakmicu, ali mijenjat ćemo ga, a napravit ćemo još 6 zamjena. Sve će ovisiti o događanjima na terenu. Što se tiče desnog beka, to još nismo odlučili, Vidjet ćemo hoće li to biti Juranović.”

Potom je kazao riječ dvije o Bugarima.

“Napravili smo analizu. Izgubili su od Katara. Protiv nas će tražiti dobar rezultat. Mi smo target svim tim reprezentacija, što je i normalno jer smo drugi nas svijetu. Tražit će šansu iz kontri i polukontri”, kaže izbornik.

“Veseli me taj pristup, ovo je sjajno okupljanje, samo da ga završimo dobrim rezultatom. Znalo se dogoditi recimo… Evo, u Americi (op.a., 2018.), šest je igrača išlo kući, ovog puta nitko nije pitao ni napustio kamp, ili da ne dođe, iako su neki stariji imalo pravo na to, da odmore. To me čini ponosnim i sretnim. Dakle, da je reprezentacija postala i bila kult i da je čast i ponos biti ovdje. Reprezentacija je zaista svetinja. Svi dolaze sa željom. Evo, i Sosa je došao ozlijeđen, a Brekala je zaustavio koronavirus”, zaključio je Dalić.

 

Sa izbornikom je pred novinare izašao i Mario Pašalić. Njega su pak novinari pitali o onoj najvažnijoj i pravo turneji koja slijedi u Kataru, onoj u studenom.

“Da bit će zanimljivo. Nadam se prije svega da ću ostat zdrav. Ima puno do 11. mjeseca. Nadam se da ću ostati u formi i da ću imati minutažu u klubu kako bi spreman stigao na Svjetsko prvenstvo. Bit će to moj prvi Mundijal, to je najveća pozornica na svijetu i jako se veselim tome”, kazao je veznjak talijanske Atalante.

O statusu Pašalića u reprezentaciji pitali su još izbornika Dalića.

“Mario je to u mojem najužem krugu igrača. Svojim odnosom i igrama pokazao je kvalitetu. Želim mu da ostane zdrav i spreman i da dočeka svoje prve Svjetsko prvenstvo. Mario može igrati na više pozicija, pričalo smo o mogućnosti da igra napadača, on to može, ali ja želim da igra tamo di može dati najviše, a to je u vezi. A tamo smo najdeblji… To je malo loše za njega. No doći će i vrijeme za mlađe. Želim mu da samo bude zdrav”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI