OVO JE MLADI VATRENI OD KOJEG FRANCUZI IMAJU ‘NOĆNE MORE’: Josip Stanišić je novi Niko Kovač?

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Iako je prošlo nekoliko dana, još se uvijek ne stišavaju emocije vezane uz pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad francuskom reprezentacijom.

Kad je samopouzdani Kylian Mbappe istrčavao na svoj najdraži stadion sigurno nije niti sanjao da će ga jedan “klinac” tako poklopiti, da će imati i noćne more od tog Hrvata.

Još jednom je veliki potencijal pokazao sjajni Josip Stanišić. Kakva brzina, a napose koncentracija, spretnost s kojom je ukrotio ponajveću zvijezdu, još će se sigurno prepričavati, piše portal Dnevno.

Možda je u Bayernu pao u drugi plan, što svakako nije dobro za izbornika, ali i ovaj nastup za Hrvatsku, pa i više njih, mogli bi dati našem Josipu dodatan mlazni pogon na ulasku u iduću sezonu.

Igrač s potencijalnom definitivno. Rečeno mu je da neće biti u prvom planu u Bayernu, no zar takav odgovor nisu dobili i Mario Mandžukić, pa i Ivica Olić. A svi znamo kako je završila njihova epizoda u jednom od najvećih svjetskih klubova.Najbolji hrvatski igrač na Stade de Franceu ima tek 22 godine i velika je budućnost ispred njega. Neki će reći da je to novi Niko Kovač, smiren je, samopouzdan i – čvrsto na zemlji. Čak kažu da ima i osobine lidera…

Možda je u prošlosti odijevao i mlade njemačke dresove, ali oduvijek mu je bio san igrati za Hrvatsku. Na kraju se predstavio na najbolji mogući način.

Golovi? To se od njega ne traži i čini se da je to prostor u kojem ima dosta šansi za napredak, jer fali mu samopouzdanja u napadu.

Da, zabio je već u Bundesligi, kod prekida može biti opasan, ali njegova glavna snaga je u obrani. A što sve može pokazao je Mbappeu. Još ga sanja…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI