OVE GODINE IGRA SE SJAJNO U EUROPI: Ajax ispao, petarda Uniteda

Facebook: AFC Ajax (Official( Photo: Louis van de Vuurst

Nogometni velikani Inter i Manchester United izborili su plasman u osminu finala Europske lige, međutim iznenađenje večeri priredio je Getafe izbacivši Ajax, dok je FC Kopenhagen bio bolji od Celtica, prenosi Sport klub.

Inter je na praznom San Siru pobijedio Ludogorec sa 2-1 potvrdivši pobjedu 2-0 iz prve utakmice.

Gosti su iznenadili Inter golom Caulyja Souze u 26. minuti, međutim svega šest minuta kasnije izjednačio je Cristiano Biraghi na asistenciju Christiana Eriksena. Inter je okrenuo rezultat u svoju korist u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Romelu Lukaku sretno pogodio za 2-1. Marcelo Brozović zaigrao je u drugom poluvremenu

Nakon što je u Belgiji odigrao 1-1, Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Club Brugge sa 5-0 i sigurno prošao dalje.

“Crveni vragovi” su bez suviše stresa preskočili belgijski sastav, a to najviše mogu zahvaliti gostujućem braniču Simonu Deliju koji je zaradio crveni karton već u 23. minuti. Deli je poput najboljih vratara rukom zaustavio udarac Lukea Shawa te pritom skrivio kazneni udarac i zaradio isključenje. Bio je to nevjerojatno glup potez jer se njega nalazio vratar Simon Mignolet i možda bi obranio udarac.



Kazneni udarac je sigurno u vodstvo pretvorio Bruno Fernandes, a domaćin je do kraja poluvremena zabio još dva gola, a strijelci su bili Ighalo (34) i McTominay (41). U drugom dijelu među strijelce se upisao Fred (82, 90).

Za iznenađenje večeri pobrinuo se Getafe koji je izbacio Ajax. Španjolci su u prvom susretu slavili sa 2-0, a potom u Amsterdamu izgubili sa 1-2.

Gosti su tijekom susreta čak tri puta gađali okvir suparničkog gola (Mata, Deyverson, Maksimović), te postigli dva gola koja su im poništena zbog zaleđa. No i uz toliko nesreće ostvarili su pozitivan rezultat.

Španjolci su stigli do prednosti već u petoj minuti golom Jaimea Mate, no Ajax je pet minuta kasnije izjednačio preko Danila Pereire. U 64. minuti Ajax je stigao do prednosti od 2-1 nakon što je Olivera zatresao vlastitu mrežu, no domaćinu su i dalje nedostajala dva gola za prolaz.

Benfica i Šahtar su na Luzu odigrali sjajnu utakmicu sa čak šest golova, na koncu je završilo 3-3, a kako je Šahtar u prvom susretu slavio 2-1 ide dalje.

Benfica je imala 1-0, 2-1 i 3-1, ali nije bilo dovoljno.

Benfica je povela u devetoj minuti golom Pizzija, no Ukrajinci su izjednačili tri minute kasnije nakon što je loptu u vlastitu mrežu ugurao Ruben Dias. U 36. minuti Dias se iskupio vrativši domaćine u prednost. Korak bliže prolazu Benfica je stigla već u drugoj minuti nastavaka nakon velike pogreške Mikole Matvijenka koji je loše vratio loptu Pjatovu što su domaćini iskoristili, a gol je zabio Rafa Silva.

Radost Portugalaca kratko je trajala, jer je Šahtar u 49. minuti smanjio na 2-3 golom Tarasa Stepanenka, a kada je Alan Patrick u 71. minuti zabio za 3-3 priči je bio kraj. Bio je to šok od kojeg se domaćin nije uspio oporaviti.

Portugalci su tako u jednoj večeri ostali bez tri predstavnika u Europskoj ligi jer su prije Benfice ispali i Porto, te Sporting, dok je u utorak europsku priču zaključila i Braga.

Osminu finala je izborio i turski Istanbul Basaksehir koji je u sjajnom susretu nakon produžetaka pobijedio Sporting sa 4-1 i tako nadoknadio poraz 1-3 iz prve utakmice.

Domaćin je već u prvom poluvremenu nadoknadio zaostatak golovima Martina Škrtela (31) i Danijela Aleksaića (45). Međutim, Sporting se vratio u život u 68. minuti golom Vietta i potom imao još nekoliko sjajnih prilika za potvrdu prolaza. No, gotovo je nevjerojatno što su sve igrači Sportinga promašivali. Kazna je stigla u sudačkoj nadoknadi kada je Edin Višća sjajnim udarcem iskosa zabio za 3-1 gurnuvši susret u produžetak.

Kada se već činilo kako ćemo gledati jedanaesterce, odluka je pala iz jedanaesterca. Vietto je neprezno startao nad Juniorom Caicarom i španjolski sudac Antonio Mateu Lahoz je pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Višća sjajno zabivši za 4-1 i prolaz.

FC Kopenhagen je u Glasgowu šokirao Celtic pobijedivši sa 3-1 nakon što je prvi susret završio 1-1.

Gosti su poveli u 51. minuti golom Santosa, a izjednačio je Edouard u 81. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Sigurdsson igrajući rukom. No, samo dvije minute kasnije Falk je zabio za 2-1 šokiravši Celtic Park, a kada je N’Doye zabio za 3-1 Danci su mogli početi slaviti.

Jozo Šimunović je igrao cijeli susret za Celtic, dok Karlo Bartolec i Robert Mudražija nisu nastupili za goste.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI