Otklonjene i zadnje sumnje: LA Clippersi dobivaju novi dom

Foto: instagram

Steve Ballmer uklonio je i posljednju prepreku izgradnje novog doma njegovih Los Angeles Clippersa, prenosi Sportklub.

Prije nekoliko tjedana Spotklub je pisao o velikim pregovorima koji se vode između vlasnika Los Angeles Clippersa Stevea Ballmera i korporacije Madison Square Garden. Taj golemi poslovni subjekt vodi gazda New York Knicksa James Dolan, a razgovori su vođeni oko Foruma, nekadašnjeg doma Lakersa u kojem su proživjeli neke od najslavnijih trenutaka svoje povijesti.

Forum u četvrti Ingledwood, posljednjih se 20 godina koristi za razne događaje, koncerte, priredbe, dodjele nagrada i slično, a predmet spora postao je zbog Ballmerove želje da samo kilometar od legendarne arene izgradi novi multifunkcionalni centar za svoj klub. Dolan ga je sudski tužio smatrajući da će nova arena tako blizu Foruma znatno smanjiti vrijednost istoga. Već tada je bilo jasno kako će se dvije strane morati dogovoriti izvansudskom nagodbom i sada se upravo to i dogodilo.

Naime, Ballmer će MSG-u platiti 400 milijuna dolara u gotovini te će postati apsolutnim vlasnikom Foruma kojeg će nastaviti iznajmljivati za glazbene i ine događaje. No, ono bitnije, gazda Clippersa sada ima otvoren put za izgradnju arene Clippersa koja će primati 18 tisuća ljudi, a trebala bi biti jedna od najmodernijih arena u Americi.

Clippersi trenutno dijele Staples Center s Lakersima, ugovor o najmu ističe 2024. godine, a nova arena neće biti funkcionalna prije 2023. što je za otprilike godinu dana kasnije nego se originalno planiralo.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI