OSVAJAČ MEDALJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU OBJAVIO KRAJ KARIJERE: ‘Došao je i taj dan’

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Osvajač brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu 2017. godine, Stipe Žunić objavio je kraj karijere. Hrvat je na Instagramu objasnio svoju odluku.

Podsjetimo Žunić je osvojio brončanu medalju u Londonu prije četiri godine, a to mu je pošlo za rukom hicem od 21.46 metara. Bolji od njega bili su samo Tomas Walsh i Joe Kovacs.

Odlučio se umiroviti, ali ostati u sportu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.


‘Došao je taj dan’
“Došao je i taj dan, dan kad profesionalnim nastupima govorim zbogom, a svima vama koji ovo čitate – hvala. Bolje rečeno, ovaj dan je zbroj svih dana u posljednje dvije godine koji su najavljivali kraj jedne prekrasne povijesne atletske priče i karijere. Nisam se mogao više hrvati s vlastitom željom za povratkom i vašim pitanjima ‘gdje sam na atletskoj sceni’. Ova odluka, dakako, nije došla preko noći, bilo je tu u više navrata pokušaja povratka i nanovo otvaranih (starih) ozljeda. Iskusio sam da je od ključne važnosti znati slušati vlastito tijelo i stoga mogu s radošću i dubokom zahvalnosti gledati na sve iza sebe, a svega stvarno ima mnogo.

Osjećam ponajprije veliku zahvalnost Bogu, darivatelju svih talenata, jer ne znam što imam, a da nisam od Njega primio, pa tako i samu volju i rasvjetljenje za razvoj danih talenata i sposobnosti, kako u atletici tako i u kickboksu, boksu i glazbi. Ne razviti talenat značilo bi žrtvovati dar, kako je netko rekao. Da nekoga ne preskočim, hvala mojoj najvećoj podršci Lei Glasnović, mojoj obitelji, užoj i široj, svim mojim trenerima, fizioterapeutima, maserima, doktorima, svećenicima, savezima, klubovima, sveučilištima i prijateljima, sportašima, menadžerima, navijačima i ljudima dobre volje na svim kontinentima čije je srce kucalo na svim natjecanjima s mojim. Hvala i svim lekcijama, dobrim i lošim, pobjedama i porazima, koji su me dijelom izgradili u osobu s iskustvom koja danas jesam”, naveo je Žunić u objavi i zaključio:”Ovo ljeto je prekretnica i slaganje prioriteta i nova stranica života, kojoj se jako radujem. U sportu ću ostati na jedan drugačiji način, i za vas uskoro imam mnogo dobrog materijala, a o čemu se radi, saznajte i dalje uz mene i ovaj profil. Svaka me rečenica vuče na još pet sljedećih, pa ću ovdje stati.

Još jednom veliko hvala!

Vaš Stipe”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stipe Zunic (@zunicstipe)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI